Ritka az olyan testületi ülés, ahol annyian kíváncsiak egy napirendi pontra, mint hétfőn Etyeken, ahol a polgármester a testület feloszlatásáról akart dönteni. A  lakókat szerették volna megtudni: mi az oka, hogy 3 év alatt már a harmadik polgármestert fogyasztják a képviselők.

Október 1-ig van lehetőségük a képviselő-testületeknek, hogy döntsenek feloszlatásukról, ezután már a  választás előtti egy évben erre nincs lehetőségük. Ezért gondolta úgy Szűcs Lajos polgármester, hogy rendkívüli testületi ülésen  napirendre tűzi a témát. Az okokat hétfőn este, a helyiekkel és feszültséggel telt polgármesteri hivatalban mondta el:

- Több lakossági kritika érte a testületet az utóbbi időszakban, s magam is úgy látom, hogy a testület akadályozza az önkormányzati munkát. Ezért az egyetlen megoldásnak azt tartom, ha lehetőséget biztosítunk a lakosságnak arra, hogy értékítéletet mondjon idő előtt, s a következő egy évben egy többségi támogatású legitim testület vezesse Etyeket. Ezért támogassák a feloszlatásról szóló  indítványomat, mivel egy újabb választás esetén önök is, mint képviselők, megerősítést nyernek abban, hogy valóban a választóikat képviselik. Ha így lesz, nincs félnivalójuk a választástól...

Ám hiába volt a polgármesteri beszéd, amelyet a lakosság jelenlévő része vaskos tapssal jutalmazott, a képviselők még csak napirendre sem  tűzték a témát - vagyis arra sem adtak lehetőséget, hogy a feloszlatásról vita alakuljon ki, majd pedig döntsenek a kérdésben.

- Mennyibe kerül egy ilyen választás? - tette fel a kérdést Báder Ferenc, akinek kicsit később Papp László jegyző válaszolt: 2006-ban közel 1 millió forintot kóstált, talán ennyi lenne ma is. A lakosság a vita vége felé még felajánlást is tett, miután sokallta és kidobott pénznek minősítette a felszólalt néhány képviselő az összeget: mindenki belead egy kicsit - volt, aki nyugdíjából 50 ezer  forintot is adna -, de szervezzék meg az időközi választást. Persze ez csak amolyan költői ötlet volt, hiszen ahhoz legalább meg kellett volna szavazni a feloszlatást.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása