Gyerekek vertek gyerekeket

2009.10.23. 19:35

Három tizennégy éves fiú szüleik kíséretében ment be október 22-én, késő este a Bicskei Rendőrkapitányságra azzal, hogy a Jakab közben megtámadták őket ismeretlenek, és egyikük kezéből megpróbálták kicsavarni mobiltelefonját, de nem sikerült nekik. A helyzet tettlegességig fajult, így a fiatalok közül ketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.  A bicskei nyomozóknak sikerült beazonosítani azt a három fiatalt, akik feltehetően részt vettek a balhéban. Kettő tizenhárom éves és egy tizennégy éves bicskei fiú neve merült fel.

A rendőrök ma a fiatalkorút előállították, míg a két gyermekkorú személyt bekísérték a kapitányságra. A tizennégy éves fiút a rendőrök tanúként hallgatták ki az ügyben, tekintettel arra, hogy ő csak szemlélője volt a bűncselekményeknek, tevőlegesen nem vett részt azokban. Igaz, meg sem akadályozta a verést.

A két tizenhárom éves gyereket garázdasággal, illetve könnyű testi sértés elkövetésével hozták összefüggésbe. Egyikük ezen felül rabolni is akart. Meghallgatásuk során mindketten beismerték a bűncselekmények elkövetését, életkorukra tekintettel azonban felelősségre nem vonhatók.  Pedig a három fiatal nem ismeretlen a bicskei nyomozók előtt, mindegyikük visszaeső.  Az egyik tizenhárom éves elkövetőt két hete egy kerékpárlopással kapcsolatosan keresték.

A büntetőeljárások befejeztével a rendőrök a bűncselekmények elkövetőinek védelembe vételét kezdeményezik a gyámügyi hatóságnál - közölte a rendőrség.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása