Magyar nyertese is van a világ egyik legrangosabb természetfotós pályázatának, a Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2009 versenynek.

Mészáros András az egyik nyertese a Veolia Environnement az Év természetfotósa világpályázatnak. András a viselkedés: egyéb állatok kategóriájának nyertese Frissítő Esőcsepp című képével. A kategóriában olyan fotók szerepelnek, amelyek az emlősökön és madarakon kívüli állatok lenyűgöző vagy ritkán látható viselkedését örökítik meg.


© Mészáros András / Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2009

Egy nyári záport követően indult el András a lakása közelében lévő erdőbe, ahol egy napsütötte tisztáson vöröshangyákat fedezett fel, amint virágzó mályvákra mentek fel. Ezen a képen a hangyák egyike egy mályvasziromra hullott esőcseppről szív.

A pályázat díjátadója a londoni Természettudomámyi Múzeumban volt, ahol a kiállítás is megtekinthető.

Forrás: hvg.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása