A fokozott jelenlét miatt jelentősen csökkent a bűnesetek száma ebben az évben, ám a központi költségvetés csak az első nyolc hónapra fedezte annak a költségeit - tudta meg a Független Hírügynökség Tessely Zoltántól, Bicske polgármesterétől. A megye több önkormányzata év közben adott hasonló támogatást a rendőrség működéséhez, Székesfehérvár például 18 millió forintot.

Novemberben és decemberben szinte semmilyen felügyeletet nem tudtak volna biztosítani a rendőrök, pedig a karácsony miatt ez a két hónap különösen fertőzött szokott lenni bűnügyi szempontból. Az önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van, de ezt nem hagyhatták, ezért sürgősségi indítványt terjesztett pénteken a képviselők elé, amelyet elfogadtak - mondta a polgármester.

Bicske évek óta ad a rendőrségnek támogatást, ebben az évben azonban takarékossági okok miatt ez elmaradt volna.

Célzottan az év végére a megyében egyedül a bicskei önkormányzattól kapott a rendőrség támogatást, de év közben több önkormányzattól is. Fejér megyében a legtöbb pénzt a székesfehérvári kapitányság kapta, 18 millió forintot - tudta meg a Független Hírügynökség R. Szabó Ágnestől, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Forrás: webradio.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása