Kell egy Mikola-címlap...

2009.11.05. 19:34

"Mivel oltogatnak?" - a főcím. Állítólag Falus Ferenc tiszti főorvos karja látható a képeken. A "baloldali" képen - hallod tesó, baloldali (kacsint) -, Falus beoltása, a Helyi Téma szerint Falus kamu beoltása látható. A jobboldali képen - hallod tesó, jobboldali (kacsint)   -, a szakszerű beoltás látható.

A "cikkről" nem is beszélve, aminek a Nagy buli a vakcinabiznisz! címet adták. Az igen tisztelt hazai politikai elit vívmányára, a kollektív paranoiára épül a slágercím. Eszerint jó üzlet a háború és a gyógyszergyártás. Jó. Igaz. Fogadjuk el. Nagy üzlet az olaj és a víz is feljövőben van.

De hallgassuk már meg azt a gyermekorvost is, aki kimondta: ha van egy fertőző betegség, ami halált okozhat  és van ellenszérum, akkor azt használni kell. Egyszerű ez, mint egy szög. Aztán azt olvastam, hogy pártalapon dől el ma már az is, hogy oltatja-e magát valaki vagy nem. A baloldali oltatja, a jobboldali nem. Jézus Mária Szent József. Legközelebb már olyan felmérés is lesz, hogy a jobboldali párocskák szeretik jobban a misszionárius pózt vagy a baloldaliak. Vagy hogy a baloldal a bal oldalán alszik, a jobboldali fazon a jobb oldalán.

Különben Mikola volt eü. miniszter kiállt az oltás mellett. Ezt nekem egy olyan falu polgármestere mondta éppen ma, ahol egy 15 éves fiú halt meg a H1N1 miatt is. A Helyi Témának talán egy Mikola-címlappal kellene egyet mea culpáznia a felelőtlenül buta, minden postaládába eljutott címlapért. Ilyet a legócskább bulvár-lapok nem adtak volna ki a kezükből.

A közbeszédben fontos ellenérvként szerepel - írja a sajtó -, hogy az oltás haszonélvezője a kormány és az Omnivest Zrt. Utóbbi azonban hitelbe szállít Magyarországnak, a nyugati ár harmadát kéri érte, előbb itthonra szállít, miközben a Pilisborosjenőn gyártott vakcináért a külföldi vevők valósággal könyörögnek.

Az MTA is kimondta, oltassák be magukat az emberek. Minek szólnak orvoslásba párttitkárok? Az orvoslásba, ami szerintem a legtiszteletreméltóbb szakma.

Ez egyébként nem csupán magyar szitu. A franciák mindössze 17 százaléka biztos benne, hogy oltatja magát, miközben a Monsieur Sarkozy kormánya a francia lakosság 70 százaléknak elegendő szérumot rendelt.

Amíg nincs igazi járvány (kívánom, hogy ne is legyen), addig az embereknek nincs saját tapasztalatuk a baj nagyságáról. És azt sem igazán értik még, hogy saját immunizálásukkal családjukat, barátaikat, a környezetükben élőket is védik.

Ha valamiben, akkor ebben kellene egyértelmű összefogásnak lennie - szerintem.

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása