Egy-egy percre elsötétülhet a Magyar Televízió mindkét csatornája a menedzsment és a sztrájkbizottság csütörtökön kezdődő egyeztetéseinek ideje alatt is -nyilatkozta Lázár András, a sztrájkbizottság elnöke.

A sztrájktörvény szerint hét napjuk van a feleknek megegyezni, de a három reprezentatív érdekképviselet alkotta testület már most vizsgálja, milyen figyelmeztető akciókkal léphetnének fel ez idő alatt. Az egyik lehetséges lépésként a rövid műsorkimaradásokat, másikként a dolgozói nagygyűlést említette Lázár András. A sztrájktörvény értelmében az egyeztetések alatt legfeljebb két órás figyelmeztető sztrájkot lehet tartani.

Készülnek már arra az esetre is, ha nem sikerül megegyezniük a menedzsmenttel; "építjük fel magát a sztrájkot" - fogalmazott a sztrájkbizottság elnöke. Az MTI köztévés érdekképviseleti forrásból úgy értesült: várhatóan fokozatosan vezetik be a munkát leállító lépéseket.
hirdetés

Az Index úgy tudja [1], hogy a sztrájk alatt az MTV ismétléseket adna, hogy a nézőknek is feltűnjön a munkabeszüntetés, ugyanazt a riportműsort sugároznák újból és újból. A műsorban értelmiségiek beszélnének a közszolgálati televíziózás fontosságáról.

Lázár András szerint a csütörtök délelőtti első egyeztetés napirendjére kívánják vetetni azt a témát is, hogy a menedzsment a csoportos leépítés létszámhatárát el nem érő elbocsátásokba kezdett, vagyis harminc naponként kevesebb mint harminc embert akarnak elküldeni az intézményből, de több hónap alatt közel ötven embertől válnának meg.

Index, MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása