Dobson Tibor hozzátette: az ünnepek alatt a fővárosban és a környező településeken senki sem szenvedett halálos balesetet. Idén eddig egyetlen karácsonyfa, vagy adventi koszorú sem gyulladt ki.

Hétfőtől lehet szilveszteri tűzijátékokat vásárolni - tájékoztatott Dobson Tibor. Ezeket a kis és közepes méretű eszközöket december 31-én este hat óra és január 1-je reggel hat óra között lehet felhasználni. A fel nem használt tűzijátékokat a vásárlás helyén január első öt napjában visszaveszik, de pénzt nem kötelesek visszaadni. Aki a maradék tűzijátékokat nem viszi vissza, vagy a kijelölt időszakon kívül ilyeneket magánál tart, az szabálysértést követ el, ami több 10 ezer forintos bírsággal sújtható.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság 74 árusítóhely engedélyezésében működött közre, a rendőrséggel közösen. Ezek a helyek általában bevásárlóközpontok környékén található fém konténerek, a kis- és közepes tűzijátékokat ugyanis árusítani is csak a megfelelő biztonsági előírások mellett lehet - mondta a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság kommunikációs főosztályvezetője.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása