1. Krynica fantasztikusan szép hely

2. Szeretnek bennünket

3. Az árak jók

4. A szállásban "kevés a luxus", de tiszta és meleg. Az étel kiváló

5. A buszsofőr régi nagy profi

6. Aki nem  tud síelni és meg akar tanulni, az meg is tanul. Egy 15 éves srácnak az utazást  szervező Akli Péter mondta, "gyere, egy nap alatt megtanítalak az alapokra, utána élvezni fogod és magadtól tanulod".

7. Felszerelés kölcsönözhető Krynicán is és a plébánián is válogathatunk

 

A lengyelországi síparadicsomok a déli határ mentén, Magyarországtól alig 300-400 km-re fekszenek. A legismertebb és legnagyobb síközpontok a Karkonosze hegységben (Szklarska Poręba, Karpacz), a Sziléziai Beszkidekben (Szczyrk, Korbielów, Ustroń, Wisła, Bielsko-Biała) a Tátrában (Zakopane, Bukowina Tatrzańska, Białka Tatrzańska), valamint a Szendeci Beszkidekben (Szczawnica Krynica, Piwniczna, Sucha Dolina) találhatóak. A síközpontok bővelkednek szálláshelyekben, a turista-menedékháztól a luxus kategóriáig minden megtalálható. A különböző nehézségű lesiklópályák, sífutó területek, síugrótornyok, szlalompályák közül a kezdők és a profik egyaránt ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb területet.

Forrás: http://www.nagyutazas.hu

Krynica a lengyel gyógyfürdők egyik gyöngyszeme. A Szandeci Beszkid keleti részén, a Kryniczanka patak völgyében.

Az üdülőhely nem csak az európai turistaközpontok jegyeit viseli – sétányok, stílusos panziók, gyógyházak – hanem mindenekelőtt gyógyvíz ivóhelyeiről híres, amelyekben a helyi természeti kincsek többségét megtalálhatjuk – 23 féle ásványvizet, melyek közül legismertebb a „Kryniczanka”.
A gyógyfürdők 1856 után indultak fejlődésnek. Ez a folyamat Józef Dietl – a Jagelló Egyetem professzora, a lengyel balneológia megalkotója – tevékenységével függött össze.
Ebben az időben számos gyógyfürdő épült ki, olyanok mint a: Régi Ásványfürdők (Stare Łazienki Mineralne), Régi Gyógyiszapos Fürdők (Stare Łazienki Borowinowe), (Gyógyüdülő Ház) Dom Zdrojowy, vagy a fából épült Főivóhely (Pijalnia Główna) sétánnyal.
Krynicaban komolyzenei koncertek, operák és operettek kerülnek megrendezésre, amelyek támogatója Bogusław Kaczyński (ismert újságíró és zenekritikus). A legjelentősebb ilyen jellegű rendezvény az augusztusban rendezett Jan Kiepura Fesztivál (híres lengyel tenor, kinek felesége Eggerth Márta magyar operett-énekesnő volt – ford.), amelynek résztvevői a világ minden részéről érkeznek.
A kulturális ajánlatok mellett az aktív kikapcsolódás rengeteg formájára nyílik alkalom.
A város egyik jelképe a sétány fölött magasodó Parki Hegy (Góra Parkowa) (741 m), amelyre a turistákat kisvasút viszi fel, a Jaworzyna Krynicka magaslatára pedig a gyógyüdülőhely legújabb érdekessége – Lengyelország leghosszabb vasúti gondolája – szállítja az érdeklődőket.

Forrás: http://www.lengyelorszag.travel

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása