Polgármester élőben II.

2010.03.02. 12:05

Köszönjük válaszát, örvendünk, hogy csatlakozott azokhoz a  bicskei ezrekhez, akik statisztikánk szerint rendszeresen olvasnak bennünket. Szerintünk ez önmagában sajnos nem oldja meg a problémát, s ha a kolléga nem veszi rossz néven - miért venné? -, hozzátennénk néhány dolgot. Ha a bicskei tévé nem gyakori élő adásában kérdezi a város polgármesterét, akivel az állampolgári  kapcsolatteremetés sem könnyű manapság, akkor azt nemcsak a tévé adásában érdemes meghirdetni. Tudniillik, ha csak a tévében hirdeti  meg a tévé szerkesztősége, akkor ezt szinte csak és kizárólag a már rendszeres tévénézők köre, pontosabban  a rendszeres képújság olvasók látják. Ha máshol is meghirdetik egy hírsorban, növelhetik a nézettséget, mely minden tévének célja. A bicske.info civil szerkesztőségének 0 Ft+Áfás szakvéleménye szerint a bicskei köztévének célja kell legyen a nézettség és a jelenleg csekély önálló bevételük növelése, hiszen pl. a Bicskei TC  több önálló bevételt termel mégis kevesebb költségvetési támogatást kap, pedig  100  ifjú bicskei tehetség  sorsát egyengeti. Nagyobb nézettség kell, nagyobb reklámérték., nagyobb bevétel - melyek a világban egymásból következnek. Kisvárosban persze, másképpen megy ez, de az összefüggés tuti.  Ha Bicske polgármesterétől élő adásban lehet kérdezni, az már alapvető helyi hírértékkel bíró tény, s hogy ne csak megkért párttagok tudjanak a választott vezetőtől telefonon kérdezni előre megbeszélt helyi témákat az adásban, hogy ennek még a gyanúja is messze kerülje a bicskei köztévét, az adás időpontját nemcsak a tévében kell közzétenni, hanem minden más elérhető fórumon. Rendelkezésre áll a helyi tévén kívül Bicskén a város hivatalos portálja, kettő bicskei civil hírportál, a Szuperinfó, a Fejér Megyei Hírlap és a Helyi Téma valamint bicskei intézmények és szervezetek portáljai.

Az más, hogy sok kérdés esetén valószínűleg jó hosszú adás lenne ez, ezért a polgármesterrel egyeztetni kell, hogy valószínűleg 16 órától 21 óráig a stúdióban lesz a tájékoztatás érdekében. Azt is tudni kell, hogy ez már nem a „Ki tud többet a Szovjetunióról?” vetélkedők kora, tehát minden szalonképes modorban megfogalmazott és nem bántó szándékú kérdésre válaszolni kell a beérkezések sorrendje szerint. A bicskei tévé helyében - ez lenne mindenki számára igazán érdekes, bár a kérdezői kedvet lehet, hogy eleinte visszavetné -, de a kérdések is rögtön adásba kerülnének, akárcsak a rádiókban szokás.

Szerintem a közélet iránt érdeklődő bicskeiek várnák az ilyen adásokat és ebből  havi, kéthavi vagy évszakonként ismétlődő rendszert lenne érdemes teremteni. Az újságírásban alaptézis, hogy legjobban mindig az olvasó kérdez. Ha éppen kedve van hozzá.  Aki kérdez, bízik. Hisz abban, hogy választ kap. Tehát partner. Ezt a lehetőséget Bicskén átadni a valóban Bicskéhez kötődő nézőknek jó erős és igaz gesztus lenne. A lakossági fórumokon való kérdezés nem mindenkinek stílusa. Van aki nem szeret szerepelni, tehát könnyebben kérdez otthonról, telefonon. Névvel vagy név nélkül. Ahogy tetszik. Ha netán durván szól, ki kell tenni az adásból. Nyomatni kell, hogy ez a játékszabály. Ráadásul nemcsak a polgármestert lehetne és kell ilyen adásba kérni, hanem minden képviselőnek és más vezetőknek felajánlani az aktuálisan felszínre került, a várost népét éppen foglalkoztató hírek alapján.

A lényeg, hogy kerüljük a lezsírozott kérdéseket, pontosabban ne csak zsírozott kérdések legyenek, hanem spontán darabok is. Kerüljük  a szinte titokban tartott, de legalábbis nem rendesen kommunikált adást.

Javaslom erre azt a válaszukat nekem, hogy ezen a bicskei tévé már réges-régen dolgozik és nyitott kapukat döngetek,de köszönik a megerősítést:) Én erre azt mondom majd: szívesen.

Határozottan és őszintén.

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása