A város 1,4 milliárdos hitelének törlesztése negyedévenként esedékes. Az idei első negyedéves törlesztő részletet - 28,5 millió forintot, - március 5-ig kellett volna törlesztenie a városnak. Mivel a város ismert anyagi gondjai miatt nem történt meg, az OTP zárolta a város számláját. Mindaddig semmilyen utalás nem eszközölhető a számláról, amíg a 28,5 millió forint a bank részére nem kerül kifizetésre. Meg nem erősített információnk szerint, jelenleg csupán négyszázezer forint van az önkormányzat számláján.

Várhatóan a probléma néhány héten belül megoldódik, mivel március 15-ig esedékesek az első félévi adók. Ezek bevételeiből várhatóan kiegyenlíthető lesz az OTP tartozás. A következő 28,5 milliós részlet fizetése július 5-ig esedékes.

bktvweb – D. Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása