Ismert, hogy Dancsi Gyula csapatával közel 14 éven át társadalmi munkában dolgozott a tévé élén.

"A lokálpatrióta, Bicske barát gondolkodás ugyan azt diktálja, hogy bicskei munkahelyet bicskei embernek teremtsünk  - akár pályakezdő, frissen végzett fiataloknak. Ha egy település állást tud biztosítani, legyen elsőrendű a helyi polgárok érdeke, hogy a szülőföldjükön állást, tapsztalatszerzési lehetőséget kapjanak az életpálya elején, huszonévesen" - áll korábbi tévés cikkünkben.

A bicske.info a mai változásokról úgy tudja, hogy Leskó László (székesfehérvári) fiatal főszerkesztő-helyettes is távozik a tévétől. Ennek is pénzszűke lehet az oka.

A kuratóriumnak nem lehet tagja,  de a tévének operatőre Döme László. Képviselőként az országgyűlési képviselő, polgármester, megyei tanácsnok és tanár jobbkeze - valójában maga irányítja a bicskei tévét, szinte mindenben övé lehet az utolsó szó - már ami a szerkesztőség életét illeti.  Fizetett főszerkesztő valójában papírforma szerint szükséges. És azért is, mert valakinek valóban össze kell fognia az éves szinten 5 millió forint körüli összegbe kerülő egység működését, amely sajnos saját bevételt keveset termel. Az alapítványi törvényben előírt közhasznúsági jelentését hiába kerestük a világhálón vagy a nyomtatott sajtóban, nem találtuk. Főleg arra lettünk volna kíváncsiak, mennyi saját bevételt hoz. A bicskei tévé erénye és kötelezettsége - mint mindig -, a testületi ülések adásba kerülése, kulturális, jószolgálati, közzöségformáló események közvetítése.

A tájékoztatási kötelezettség kapcsán ismert, hogy a tévé-üzemet fontosabbnak tartotta a városvezetés, mint a kb. 3500 bicskei háztartásba eljutó Bicskei Élet című önkormányzati havilapot. A bicskei tévé kb. 1200 háztartásban elérhető.

Részlet egy kuratóriumi jegyzőkönyvből, mely párbeszéd az alapítvány elnöke és a főszerk. között zajlott:

"M.F.Á.: Mennyire elég az idő, amennyit itt tölt?
V.S.: Hogy mennyi időt tudok itt tölteni? Nem sokat.
M.F.Á.: A jövőben?...
V.S.: Miután Székesfehérváron dolgozom, az út 35 – 50 perc, így a kollégáktól is azt kértem, hogy amikor személyesen is szükség van rám, szóljanak. Az élő adásokra és a heti rendszerességű szerkesztőségi beszélgetéseken rendszeresen részt veszek. Szervezem azt is, hogy feladatokhoz rendezem a munkámat, de egész napokra nem tudok jönni. A munkastílusom sem az, hogy csak én mondhatok meg mindent. A főállású kolléga sokat segített ebben a munkában."

IzingA.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása