MTI

A frakcióvezető kijelentette, hogy az LMP választmánya és frakciója egyhangúlag támogatná az államfő újraválasztását, de kevés a képviselőjük ahhoz, hogy Sólyom Lászlót jelölhessék. Elmondta, hogy más frakciók támogatását is várják az államfő jelöléséhez. Kitért arra is, hogy kíváncsiak Schmitt Pál és Balogh András elképzeléseire is, ezért az LMP frakciója szeretné őket is meghallgatni még az elnökválasztás előtt.

Schiffer András azt mondta, szeretnék, ha Sólyom László jelölésével nyílt versenyen dőlhetne el, hogy ki legyen a köztársasági elnök, és azt is szeretnék, ha a képviselők, akár a kormánypártiak is, lelkiismeretük alapján szavaznának. A frakcióvezető Schmitt Pál jelölésére reagálva megjegyezte, annyit tudnak csupán, hogy a Fidesz kit szeretne államfőként látni, de az nem derült ki, hogy milyen tulajdonságokat tartanak fontosnak egy köztársasági elnöknél.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása