Adjunk azoknak, akik most nélkülöznek! – szól a felhívásuk, amelyben jelzik, elsősorban használható, jó állapotban lévő ruhát, gumicsizmát, játékot, tartós élelmiszert juttatnának Borsodba. Az adományokat a helyi iskolában – nyitvatartási időben-, a könyvtárban – 12 és 16 óra között - és a Fő utca 50-ben, illetve a Pozsonyi utca 28-ban veszik át.

Az egyik kezdeményező, Flier Jánosné lapunknak elmondta, egyre többen fordulnak hozzá a felhívás óta, így háza pincéjében szépen gyűlnek az adományok. Cipők, ruhák, élelmiszerek sorakoznak nagy halomban, hogy hétvégén útnak indíthassák Ónodra, ahol már nagyon várják a segítséget.

A Vértesaljai Református Egyházmegye is adománygyűjtésbe kezdett. A pénzbeli adományokat a Református Szeretet­szolgálaton keresztül juttatják el a rászorulókhoz, a csekkek minden település református parókiáján hozzáférhetők. Várnak egyéb felajánlásokat is: használható bútorokat és háztartási gépeket, valamint élelmiszert.

– Több borsodi településsel egyeztettünk, hogy tudjuk, pontosan mire van szükségük. Csak olyan fotelt, szekrényt, polcot fogunk átvenni, amelyre a fogadó feleknek valóban szükségük van. Ezért ezeket a dolgokat nem vesszük át azonnal, hanem a felajánlónál megtekintjük, és csak az egyeztetés után szállítjuk el – tudtuk meg Sándor Emma vértesacsai lelkésztől, aki felajánlásokat fogad a 06-20-378-98-68-as telefonszámon, az mmumus@freemail.hu címen, valamint a parókián (06-22-702-549).

Szabó Tibor - Helyi Téma

A Helyi Téma legutóbbi számában olvashatunk bicskei vállalkozók jelentős adományairól. Aki Bicskéről akarja segíteni az árvízkárosultakat, keresse fel helyi Fidesz Szent istván úti irodáját. Különben június 27-én 18 órakor segélykoncert kezdődik az alcsúti református templomban. A bevétel minden fillérje Felzsőzsolca térségébe kerül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása