Közülük egyikbe kétszer is. Ezen kívül betörtek egy általános iskolai melléképületbe és egy élelmiszerboltba is. A bicskei nyomozók eddig kilenc betörést írtak a számlájukra, de vizsgálják, hogy más bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatók-e. A három férfi, valamint női társuk jelenleg bűnügyi őrizetben van. A Bicskei Rendőrkapitányság kezdeményezte mindegyikük előzetes letartóztatását.



Június 18-a és július 14-e között öt polgármesteri hivatal sérelmére követtek el betörést. A tettesek jártak Lovasberényben, Felcsúton, Száron, Válon, valamint Vértesacsán, utóbbi település önkormányzatának ingatlanán kétszer is. Mindegyik esetben a melléképületbe hatoltak be, és azokból fűkaszákat, valamint benzint és gázolajat vittek el. Bár volt olyan raktár, ahol vagy nem találtak semmit, vagy nem sikerült kifeszíteniük az ajtót, így üres kézzel, bár rongálási kárt maguk után hagyva, távoztak el a helyszínről.



A négyfős betörő banda ezen kívül két alkalommal is megkísérelt behatolni a vártesacsai élelmiszerboltba. Egyik alkalommal sajnos sikerrel. Akkor mintegy 350.000.- Ft értékben vittek el különböző dolgokat az üzletből. Az Alcsútdobozi Általános Iskola melléképületét sem hagyták ki. Ide is betörtek. Innen egy fűkaszával, valamint 60 liter benzinnel távoztak.



Pechjükre azonban az egyik betörés után, menekülésük közben az egyik helyi polgárőrnek sikerült megjegyeznie az általuk használt gépkocsi rendszámtöredékét, mely alapján a bicskei nyomozóknak sikerült eljutniuk a négy pusztaszabolcsi személyhez.



A 17, a 18, valamint a 26 éves pusztaszabolcsi férfiakat és a bűncselekményeknél sofőrként közreműködő 39 éves szintén pusztaszabolcsi nőt a bicskei nyomozók a hétvégén fogták el. A négy személy mindegyikét mind a kilenc betöréssel meggyanúsították. A négy személy – akik nem ismeretlenek a rendőrök előtt, tekintve, hogy korábban mindegyikük volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – jelenleg bűnügyi őrizetben van. A büntetőeljárást a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja, akik vizsgálják, hogy a négyfős társaság más bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható-e, és előterjesztést tettek mind a négyük előzetes letartóztatásának indítványozására.

Police

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása