RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS

2010.11.25. 19:19

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS a személy- és vagyon védelme érdekében a megelőzésért

A rendőri védelem mellett a LAKOSSÁG fokozott összefogással és egyéni óvatossággal sokat segíthet a megelőzésben.

Figyeljünk jobban egymásra is és a saját értékeinkre is!

FOKOZOTT ÓVATOSSÁG, GONDOSSÁG, ELŐRELÁTÁS!

Lakókörnyezet szervezett összefogása, közös fellépése, önvédelmi, önszerveződő csoportok létrehozása a betöréses támadások megelőzését segíti.

Szomszédok Egymásért Mozgalom megalakításával a szomszédságban lakók odafigyelése baleset, tűz, betegség esetén is hasznos.

Fontos az állampolgárok aktív részvétele a személy- család- és a vagyon védelme érdekében.

~ Lakókörnyezetünk rendezettsége sokat jelent!

~ Riasztórenszer, távfelügyelet telepítésével pánikriasztásra van lehetőség veszély esetén.

Biztonságos - minősített - védelmi berendezéseket alkalmazzanak, hozzáértő szakemberek véleményét kérjék. (Ajánlott a rendőrség bűnmegelőzési szolgálata elsősorban Magyar Biztosítók Szövetségének Kármegelőzési és Vagyonvédelmi Bizottsága által minősített eszközök alkalmazása.)

LEGFONTOSABB TANÁCSOK:

Jegyezze fel a lakókörnyezetében megjelenő idegen céltalanul mozgó gépjárművek forgalmi rendszámát, típusát, színét, vagy akár név nélkül jelentse az ingyen hívható 107 vagy 112 általános segélyhívószámra.

Ellenőrizze le az otthonába ügyintézésre megjelenők (óraleolvasó, szolgálatok, szolgáltatók dolgozóit stb.) kilétét, területen való mozgásukról szintén értesítsék a rendőrséget.

Ne engedje be lakásába, kertjébe a házalókat, utcai árusokat, ne adjon esélyt arra, hogy értéke, pénze tárolási helyét megismerjék.

Jelentse a rendőrségre, ha jellemzően 16.00 óra és 22.00 óra közötti időben lakókörnyezetében, az utcán céltalanul sétálgató vagy ház előtt várakozó személyt, személyeket lát.

Ha elutazik hosszabb időre kérje meg ismerősét, rokonát, szomszédját őrizetlenül hagyott lakása, lakóháza napi ellenőrzésére.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik - ha szükséges - az élet- és vagyonvédelemről soron kívül intézkedjen, majd jelentse a rendőrségre, és a helyszínt kívülről biztosítsa. A rendőrség helyszínre érkezéséig – lakás betörés esetén – a helyiségeket ne járja össze, ott változtatást ne alkalmazzon. A behatolás helyét ne közelítse meg, hogy az ott felkutatható nyomok valamint az elkövető érkezési, távozási útvonala lehetőleg behatárolható legyen.

A megszokottól eltérők észrevételét rendőrségre jelentse be szóban vagy írásban!

dr. Bazsó László r.  alezredes rendőrségi főtanácsos Bicskei Rendőrkapitányság - Kapitányságvezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása