A hatalmas digitális órát, amely december 31-ig számolja a világban eltűnt erdők nagyságát, az ENSZ által kinevezett Erdők éve hivatalos kezdetekor leplezték le. A szerkezet február végéig lesz látható Berlinben, azután más német pályaudvarokon állítják fel.

A WWF hangsúlyozta, hogy az erdők gyorsuló megsemmisülése a németek számlájára is írható. "Mi, németek évente húszmillió tonna papírt használunk el, ez fejenként átlagosan évi 235 kilogrammnyi papírpoharat, nyomtatópapírt, papírzsebkendőt, szórólapot jelent. Ezzel a számmal Németország uniószerte az élen áll" - mondta el Philipp Göltenboth, a WWF németországi képviselője.

Johannes Zahne, a WWF papírszakértője kifejtette: "A papírral spórolni és az erdőket védeni nagyon egyszerű dolog. Országszerte évente hatmilliárd papírpoharat spórolhatnánk meg, ha kávénkat útközben saját csészénkből innánk. Ez félmillió megmentett fát jelentene". Emellett Zahne felhívta a figyelmet az újrahasznosított papír fontosságára és arra, hogy amilyen sűrűn csak lehet, le kellene mondani a számítógépben tárolható információk kinyomtatásáról.

Nemcsak a papíripar felelős azonban az erdők eltűnéséért. A hús, a takarmány, a fa és a bioenergia iránti növekvő igény fedezésének is az erdők esnek áldozatul. Helyüket egyre inkább mezőgazdasági területek és ültetvények veszik át.

Forrás: www.index.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása