A mintegy félmilliárd forintos beruházást az ősszel kezdik el. A nyomvonal a tatai Öreg-tóba ömlő Által-ér völgyében húzódik majd, pihenőkkel, kerékpártárolókkal kiegészítve - mondta el Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere.

A három település között jelenleg csak az 1-es úton lehet kerékpárral közlekedni, ez azonban az erős emelkedők, a beláthatatlan kanyarok és a jelentős személyautó-forgalom miatt nem biztonságos. A főút mellett nem lehetett kerékpársávot létrehozni, a nyomvonalon vasúti felüljáró is van - emelte ki Horváthy Lóránt, Tata alpolgármestere.

Az új kerékpárúton a felmérések szerint naponta 2200 fős forgalomra számítanak.

A beruházás költsége 479 millió forint, ehhez 378 millió forint támogatást kapott a települések pályázata.

Tatabányán jelenleg 6 kilométer kerékpárút hossza, és kész tervek vannak egy 14 kilométeres hálózat kialakítására. Tatán a kerékpárutak hossza meghaladja a 7 kilométert.

MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása