A rendelőintézet műszerbeszerzéssel kapcsolatos pályázatának sürgős újratárgyalása miatt hívták össze a testületet péntek reggelre. E pályázat teszi lehetővé, hogy az „egynapos kórház” új berendezésekkel, eszközökkel kezdhesse meg munkáját az idén nyáron.

Információnk szerint, ezután a Fidesz frakció tagjai ismerkedhettek meg először a Bárányos József iskolaigazgató nevével fémjelzett, különböző helyeken szerzett tapasztalatokból - pl. Hódmezővásárhely, Gödöllő -, nagyrészt összeollózott integrációs koncepciójával. Elfogadására várhatóan a képviselő-testület csütörtöki soros, nyílt ülésén kerül sor.

A korábban nyilvánosságra került elképzelésekhez képest nem tartalmaz új elemet a terv. Vagyis a volt 1-es iskola épülete az alsó tagozatosoké (1-4. osztály), a 2-es iskola pedig a felső tagozatosoké (5-8. osztály) lesz. A változásokat felmenő rendszerben vezetik be, ami annyit jelent, hogy a jelenlegi osztályok létszámában, összetételében nem lesz változás. Korábbi híreinknek megfelelően, (amit Tessely Zoltán és Bárányos József nyilvános helyeken több alkalommal is találgatásnak, félreinformálásnak nevezett) 37-32-re, azaz öttel csökken a tanulócsoportok száma. Csökken a pedagógusok létszáma is, ez a mostani elképzelés szerint három főt érint majd.

A péntek késő délután megtartott szülői fórumok közül – melyeken Tessely Zoltán polgármesteren és Bárányos József iskolaigazgatón kívül, Sulyokné Guba Judit bizottsági elnök, és Iványi Ferencné képviselő-óvodavezető is részt vett erősítésként -, az 1-es iskolai volt a nagyobb létszámú és a viharosabb. Meglepetés nem volt a tájékoztató tartalmát illetően, hiszen az hangzott el, amiről már szinte minden érintett valamilyen csatornán értesülhetett. De természetesen immáron sokadszor, itt is elhangzott, hogy semmi nem végleges, ezek egyelőre csak elképzelések.

(A fórumokról a szülők és a rendezvényeken résztvevők impresszióit közli a bicske.info, melyek ide kattintva olvashatók.)

Információnk szerint az átszervezés miatt, számos szülő a környék (Felcsút, Csabdi) iskoláiba fogja járatni gyermekeit ez év őszétől. A Szent László iskola, teljes telítettsége miatt nem tud több gyermeket fogadni.

Úgy hírlik azonban, hogy a város integrációjának itt még koránt sincs vége. Mint ahogy írtunk róla, folytatódik az óvodákkal szociális intézményekkel. Az óvodák vonatkozásában vita van a két óvoda egyesítéséről, egy vezető alá történő összevonásáról. Ami ősztől a szervezeti felállásban mindenképpen változás lesz, hogy a jelenleg a Kakas óvoda tagóvodájaként működő 1-es óvoda, ősztől az Árpád utcai Szivárvány óvoda tagóvodája lesz, a megszűnő Bihari úti ovi helyett. Így nagyjából  azonos lesz a két intézmény csoportszáma. A polgármester elképzelése az egy vezetés alá tartozó városi óvodai variáció, amivel a „szakma”, egyelőre nem ért egyet.

Az integráció jegyében - gondolkodás szintjén -, szó van a könyvtár és a művelődési központ összevonásáról is. Sőt, hallani olyan elképzelésről, hogy valamennyi városi intézményt egy csúcsvezetést alá vonva, egyesítenék. Nincs új a nap alatt, hiszen számos kisebb településen ezt a variációt már régen bevezették. Az intézményi formát ÁMK-nak (Általános Művelődési Központ) hívják, amihez az adott település óvodája, az iskolája és a művelődési központja tartozik, egy vezetővel.

Persze bizonyos körökben mindez megint csak „a netes ellenzéki média találgatásának, hangulatkeltésének" minősül majd. Mindaddig, amíg ki nem derül, hogy a dolog igaz. Azt is megírjuk majd.

bktvweb – Dancsi Gyula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása