"... mi teremtünk szép, okos lányt

és bátor, értelmes fiút,

ki őriz belőlünk egy foszlányt ..."

József Attila

 

Tessely Zoltán polgármester politikai okokat sejt a háttérben a gyermekek nem bicskei iskolába iratásával kapcsolatban, ami szerinte a rossz tájékoztatás következménye.

Nyolcvan elsős kezdi el az általános iskolát szeptemberben Bicskén. Tizenöt Bicskén élő elsőst visznek más iskolába, a környező településekre. "Többen is elmennének, ha megtehetnék" - szól az olvasói megjegyzés, mert a többség valóban nem tudja megtenni, hogy gyermekeit más településre járassa iskolába. (A többség nem kap költségtérítést.)

A polgármester sikerként könyvelte el munkájukat és a számok ismertetése után azt a következtetést vonta le: "Legyünk büszkék!"

(Annál azért a bicskeiek többsége valódi büszkeségre okot adó, sokkal nagyobb sikereket kíván Bicskének és a városvezetésnek, hogy "csak" 15 bicskei család első osztályos gyermeke kényszerüljön nem Bicskén kezdeni a sulit a testület intézkedése következtében... - A szerk.)

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása