A II. Vértesi kerület VI. Lelkipásztori körzetében, (ahová ötezerháromszáz katolikus él és a 18. század elejéig nyúlnak vissza anyakönyvi adatok),  a Bicske - Szentháromság Plébánián néhány hete Varga Imre címzetes esperes szolgál.

Imre atya Bódai József esperes úrtól vette át a stafétát, aki Sóskútra ment. Csere történt. Bódai József a 2001- 2010 között Bicskén papi és közösségi szolgálatot ellátó Tamás után érkezett Bicskére tavaly nyáron.

A vasárnap reggel 8 órai nagymise kezdet azért szükséges, mert Imre atya mindannyi szolgálati helyén - Csabdi, Szárliget, Felcsút, Alcsút - gyóntat, beszélget a hívekkel, így is nehéz mindenhová időben elérnie, főleg, ha még örvendetes keresztelő is tartanak valamelyik templomban.

Két lehetőséget vázolt fel ebből kiindulva: az egyik a nyolc órai mise, a másik 11.30-kor kezdődő. Ő és a képviselőtestület a 8.00-kor kezdődő misét tartotta jobbnak. Így született ez az időpont - értesült a bicske.info.

Világi lelkipásztori munkatársak továbbra is Takács Zita és Balázs Magdolna.A képviselőtestület elnöke Hetényi Tamás. Az egyházközségi karitászvezető Sági Ferencné és Büki Lászlóné.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása