Kürthy Viktor Tanár Úr emlékére

Címkék: gyász vajda

2011.11.12. 18:41

 Fájdalommal értesültünk arról, hogy Kürthy Viki bácsi, a mi Viki bácsink, a Vajda János Gimnázium nyugalmazott tanára, igazgatója - életének 78. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt.

 

 

Elcsitult a szív, mely értünk dobogott,

Pihen a kéz, mely értünk dolgozott.

Számunkra te sosem leszel halott,

Örökké élni fogsz, mint a csillagok.

 

 

Minden tanítványa, kollégája, kedves, sokszínű, művelt személyiségének, rokonszenvességének, emberségének  és jó szívűségének minden ismerője nevében fejezzük ki kedves felesége, Éva néni és a a Kürthy család minden tagja felé őszinte együttérzésünket, részvétünket!

 Viki bácsi emlékét őrizni fogjuk egész életünkben, mi, akik ismerhettük Őt.

A katedrán állva, kezét széttárva, aztán mindig hosszú haját oldalt hátrasimítva talán azt mondaná nekünk, diákjainak, melankolikus hangon, Arisztotelész Etika című művét idézve:

"Hölgyek, urak! Legfélelmetesebbnek Arisztotelész a halált tartja. Aki ettől nem fél, az nevezhető bátornak."   

"Vagy inkább butának?" - tenné fel a bölcseleti kérdést, de mivel "Előttetek még ott az élet java, sűrűje", ezért ismét kétismeretlenes egyenletek felé fordulunk, amelynek (szerinte) egyszerű, könnyű mivoltát Ő így fejezné ki közismert szavajárásával:

"Suvick az egész!"   

Viki bácsi barátságos, mosolygós, nevetős, békés, szeretetteljes, közvetlen természete, stílusa egyedülálló volt, szinte jelenségértékű, Bicskéhez tartozik, ezért de facto "Bicske Város saját halottja", hiszen Ő nemcsak a Vajda János Gimnáziumhoz, hanem a nagyközséghez, a városhoz is hozzátartozott, Bicske  egyik "legjobb arca" volt és marad. Találkozásaink öröme, derűje olyan volt, mint amikor sivatagi vándorként oázishoz értünk.      

                                  Nyugodj Békében, Viki bácsi! 

                                    KÖSZÖNÜNK MINDENT! 

Kürthy Viktor búcsúztatójának időpontja: 2011. november 16. 15 óra, Katolikus Temető, Bicske   

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon kedves, tisztelt kollégám volt. Gyászolom
nem felejtünk Viki /bácsi/ családom nevében mondhatom !
Réges-régi (1961) volt tanítványként,osztálytársaim nevében is,szeretettel és fájdalommal búcsúzom a világ legjobb lelkű matematikatanárától,aki annyiszor megbocsátotta felkészületlenségünket,hanyagságunkat.Ott leszünk a temetésén,elkisérjük utolsó útjára.Dupla szomorúság,hogy aznap hunyt el,amikor elsős osztályfőnökünk,a gimnázium magyartanára,Ágoston Imréné(Vörös Anna)temetésén vettünk részt.Mindkettőjükre hálával emlékezünk.Amit tanítottak nekünk,bizony már megkopott az évtizedek alatt,de amire neveltek,az Emberség,örökre megmarad és továbbadódik.Isten nyugosztalja drága tanárainkat!Dr.Angyal Ferenc
Jó tanárt és egy kedves embert veszítettük el
süti beállítások módosítása