Itt van nemsokára a betyár hideg éjjel-nappalra. Városunkban sok utcára került kutya lohol egyre kimerültebben, kis falkákban. Az Önzetlenség Napját szervező civil csoport tagja, Viktória - ezt a jóindulattól vezérelt közleményt tette közzé. Gondolkozzunk vele akár kommentjeikben a megoldáson, akár írjatok levelet nekünk, mi azt továbbítjuk Vikinek. S ha már itt tartunk, ne "csak" a kutyák mellett legyünk jók, hanem az utcára került emberekkel is.    

 

 

"Szóval ez a szeretet - gondolja a kutya, és könnyes lesz a szeme, és alázattal csóválja a farkát. Hogy vár valakit az ember, és nem törődik semmi mással, a saját életével sem törődik, csak vár valakit, aki nem is biztos, hogy jönni fog." (Békeffi István) 

 

 

"Kedves tagok, segítséget szeretnék kérni! Nemsokára itt a Mikulás és mindenki készül az ünnepre, de a szegény ártatlan, eldobott kutyusokra nem gondol senki akik a bicskei telepen élnek. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az ünnep alkalmából legalább egy-egy szem jutalomfalattal meglephessük őket, mert egy jó nap nekik is jár, nem tehetnek róla, hogy eldobták őket. Aki tud valamilyen jó ötletet és szán rájuk egy falatot az kérem szóljon. Előre is köszönöm a segítséget!!!!!!"

 

A Menedék az Állatoknak munkatársa november 16-án járt a bicskei kutyák menedékében: 

"Kalapot kell sürgősen vennem, mert nincs mit megemeljek a Bicskei Gyepmesteri Telep előtt, pedig megérdemlik. Én ilyen gyepin még nem jártam. A kutyák a hatalmas udvaron szaladgálnak, követik Tibit, a gondozójukat, és segítenek neki megfőzni az ebédet. A csilláron is kutya lóg, fészerben, konyhán, mindenhol, mert eszük ágában sincs altatni, amíg mindent meg nem próbáltak, hogy gazdához juttassák a kutyákat. Kornélia, a gyepmester anyaoroszlánként úgy vezeti a gyepmesteri telepet, ahogy sok gazda sem gondoskodik állatáról. Óvja, védi, menti fáradhatatlanul, bulldózerként ezeket az elveszett lelkeket. A gondozó úgy beszél és bánik minden egyes kutyával, mintha a sajátja lenne. Mindent megért ez a mai nap, és megérdemelnek minden segítséget nehéz munkájukhoz ezek az emberek. Legalább háromszoros létszámmal üzemelnek most is, de mentik a kutyákat erejükön felül. Kontakt: A központi szám: 0622-565285 Kornélia száma, aki harcol a kutyákért: (Ez egy mobilszám, mi nem hirdetjük, ha szükséged van rá, írj és küldjük - A szerk.)"

 

   

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a hölgynek teljesen igaza van és annyival egésziteném ki hogy nem csak a hóban fagyban kell rájuk gondolni és segiteni nekik,egy város szégyene ha van kóbor állata(mint ahogy ha van hajléktalanja is pláne egy nem éppen hatalmas városban),a segitség sosem késő és sosem elég ugyhogy remélem hogy ezt még tovább tudja erősiteni az itt élők vagy szimpatizánsok sokasága,sajnos hogy magyarország nem jár élen az állatvédelemben de bicske lehetne ebben akár világelső is ha tényleg gyakoribb lenne a segitség a legaprobbtól a legnagyobbakig(ugye tisztelt állam bácsik)
süti beállítások módosítása