Isten nyugosztalja!

Címkék: gyász

2012.02.03. 10:49

 Gyuri, a bicskei utcákon zsákszerű szatyrait vállain cipelő hajléktalan, önkezével vetett véget életének egy Deák Ferenc utcai romos házban. Holttestét tegnap találták meg.

Idegenkezűség kizárható. Önakasztás történt - értesült lapunk. 

A végtisztesség költségeit valószínűleg Bicske városa állja. 

Gyuri, a maga zárt világában élő, tarjáni és tatabányai családi kötődését már régen elveszített ember pokoli helyzetben élt, viszont mindig is igyekezett megőrizni emberi méltóságát.

Nem láttuk őt kéregetni. Csak vonult mindig komótos, szomorú léptekkel Bicske utcáin a hátát meghajlító terhekkel, vállain minden ingóságával. Üvegeket gyűjtött. Egy alkalommal megverték őt egy szilveszteren. Fehérvárra mentő vitte. Ellátása után gyalog jött haza. Segítőinek azt sóhajtotta: "De messze van Fehérvár".   

Korábban a bicske.info olvasói levélnek köszönhetően Gyuriért való összefogást hirdetett. 

Gyuri egy válás után vált otthontalanná, azt mondta nekem az utcán beszélgetve, még unokája is van. Arra a kérdésemre, hogy mi az álma, az 1955 decemberében született György félperc csöndes gondolkodás után így felelt:

- Nincsenek álmaim.

Sosem koldult. Az idegen adományát rábeszélés után fogadta el. Megvolt a maga útvonala, voltak néhányan Bicskén, akik gyakran segítették őt adományaikkal. mert sokan észrevették jóravalóságát.  

Egy ízben, talán két éve mondta nekem Gyuri állátemelő kis büszkeséggel a plébánia-saroknál állva:

"Dolgozok. Kell a munka."

Akkor fát aprítani készült éppen egy olyan családhoz, ahol a munkáért megfizetik, kap főtt ételt, jó szót. Azelőtt az építőiparban dolgozott. 

 Isten nyugosztalja! Bocsássa meg bűnét az Úr, és engedje az Ő országába, vegye le vállairól végre súlyos földi terheit. 

 

Izing Antal 

     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása