Az összevonósdi folytatódik

Címkék: óvodák

2012.02.08. 09:46

 Az óvodákat is összevonják egy vezetés alá. A tavaly augusztusban megtörtén összevonás után (az 1-es ovi a Szivárvány ovi tagóvodájává vált) a tervek szerint egy vezetés alá vonja a város képviselő-testülete. Az összevont óvoda vezetőjének várományosa - hírek szerint - a jelenlegi Szivárvány óvoda (Árpád utcai) vezetője, aki egyben a képviselő-testület tagja is.

 
Bár testületi döntés még nincs, nyilvánosság előtt hangzott el azon elképzelés, mely szerint egy vezetés alá vonják a város jelenlegi két óvodáját (Szivárvány, Kakas). Természetesen a tagóvodák napi operatív feladatait a jövőben is tagóvoda vezetők látnák majd el. Ebből következően nem teljesen érthető, hogy mit spórol az összevonással a város, hiszen a jelenlegi két óvodavezető és egy tagóvoda vezető helyett három tagóvoda és egy városi óvodavezető lesz. Gazdasági racionalizmus nem nagyon indokolja az elképzelés. Hacsak nem az a cél, hogy „megbízható”, a városvezetéshez lojális vezető legyen a gyermekintézmény élén.
 
Volt már ilyen jellegű „akció” a kilencvenes években, (Venczelné Börcs Szilvia, majd Bócsiné Mészáros Anna vezetésével) azonban az akkori városvezetés döntése alapján ismét önálló intézményekké tette az óvodákat.
 
A dolog pikantériája, hogy – úgy tudjuk - a tavaly augusztusi összevonásnál éppen a Szivárvány óvoda vezetőjének tiltakozása miatt állt el a város vezetése az összevont óvoda kialakításától.
 
A legutóbbi összevonási terv a Művelődési Központ, a könyvtár, a Zánkai Gyermektábor, és a városi tévé egy vezetés alá vonásáról szólt. Erről született már többségi testületi döntés is. A kivitelezés jelenleg folyamatban van, a jelenlegi intézményvezetők "puhításával" együtt.
 
    bktvweb - Dancsi
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása