A Babavár Bölcsőde szülői munkaközössége fellebbezett a Tessely Zoltán vezette testület döntése ellen, mely az átlagkeresetű család esetében közel harmincezer forintot kér havonta egy azaz egy bölcsődés gyermek ellátásáért. Tízezer étkezésre, közel tízezer gondozásra, plusz havi tízezer forint pelenkára, szalvétára, zsebkendőre, törlőkendőre, amit szintén a bicskei családok állnak.  Tudni kell, hogy a középkategóriás akciós pelenka egész hónapra 7500 Ft, amihez kell még a többi felsorolt dolog.

(Egy gyerek után azért is sok a 30 ezres havi bölcsi-költség, mert a GYES 25 ezer havonta a mai családbarát Magyarországon - A szerk.)     

A közel tízezer forintos gondozási díjat információnk szerint akkor is fizetnie kell a családnak, ha adott hónapban a gyermek valamilyen okból nem is volt bölcsődében. Ez amolyan általány-díj akar lenni. Biztos bevételre megy a rendelet alkotója.   

 

 

 A szülők helytelen jogszabályi hivatkozást észrevételeztek.  

 

Az önkormányzat idei vonatkozó rendeletét nem találták meg sem az interneten sem a város hivatalos honlapján, sem másutt. A magyar és bicskei családok  leterheltségével a döntés a Tessely nevével "fémjelzett" döntés nem foglalkozik. A családok egyéb kiadásairól a döntéshozók semmilyen információkat nem kérnek.

 

A képviselő-testületi szavazata elvette a bölcsődei kisgyermek nevelők délutános pótlékát is Bicskén, ami havi nettó 2-3 ezer forint volt... (Ők pedig, Zoltán nem kapnak cafetériát, se költségtérítést, éhbérért végeznek ÉRTELMES munkát - A szerk.)   

Semmi nem szabályozza, hogy mennyi a gondozási díj összege, csak annyit, hogy fizetni kell és hogy bizonyos esetekben mennyivel csökkenthető.

Szégyen.

"Mivel kizárólag a bevételi oldal kerül feltérképezésre görbe tükröt mutat a család valódi anyagi helyzete ezen kimutatással, a valós anyagi helyzetet senki sem vizsgálja. A mai gazdasági helyzetben egy 3 tagú család nettó 250.000. Ft-os jövedelme mellett élhet a család szegénységben a svájci frankban eladósított ház és autótörlesztő részletek, albérleti díjak és egyéb évekkel ezelőtt nem látható jelenleg felmerülő anyagi megterhelés mellett" - írják le a gyermeküket a bicskei bölcsődébe  járató szülők. 

 

 

"Engedje meg, hogy alapvető számítások nélkül levezessem Önnek nagy vonalakban, hogy az Önök által megállapított gondozási díjak eltúlzottak és valójában milyen megterhelést jelentenek a családnak, akik azért adják be gyermeküket a bölcsödébe, hogy dolgozni tudjanak, nem pedig mert van pénzük. Ugye tudjuk, hogy ezek a jelen világban egymással szögesen ellentétes fogalmak.

 

Az Önök kezelésében lévő bölcsőde havi étkezési díja 10.000. Ft., gondozási díj 9.980. Ft. / konkrét eset / . Ez összesen 19.980. Ft. Havonta kötelező: szalvéta, zsebkendő, pelenka. Ugyan az első két tétel nem hatalmas összeg, de a pelenka már mondható jelentősnek. Nem eltúlozva a bölcsöde „havi díja” így már 25.000. Ft. Véleményünk szerint ez az összeg azon családok számára, akik a fent már leírt okok miatt járatják csemetéjüket bölcsődébe nem elfogadható."

 

A szülők kérik a bölcsődét fenntartó önkormányzatot, hogy ezen döntésüket fontolják meg, vizsgálják újra illetve a díj megállapításáról, annak mértékéről – egy vállalható díjról – vagy a bölcsöde szülői közösségével fórum formájában vagy a környező települések átlag 230-270 ft/nap módjára döntsenek egységes szerkezetben.

 

A szülők tudják, hogy most minden önkormányzat „szegény” és szükség van bevételi forrásra, de legyen az egy közösen megalkotott, megfelelő – vállalható mérvű összeg - kérik a városlakókat képviselő testülettől.  

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a bicskei testület döntése szinte luxussá teszi a bölcsit. mert mint mindig, most is üres és hazug politikai jelszavak azt sugallják, hogy az embereket, családokat visszavezetik a munka világába. a magyar családok többségében az (egyedülálló vagy a gyermek apjával együtt élő) anyák általában azért döntöttek a bölcsődei ellátás mellett, mert keresetükre szükség van a megélhetéséhez. ez a döntés, (a havi közel 30 ezer forintos bölcsődei összköltség/kisgyermek) a szegényebb, becsületes, dolgozó családokat taszítja még mélyebbre és teszi lehetetlenné a bölcsődei ellátást. egyre inkább az az érzésem, a döntést hozó hajjakendek nem itt élnek. azt hiszik, mindenki 1,5 millió+költségtérítés+cafetéria/hó összegből él. meg kellene ismerkedniük saját hazájukkal, amit egyszer már ismertek, de elfelejtették.
süti beállítások módosítása