Jakab közi séta

Címkék: szemetelés

2012.09.01. 10:25

A Jakab közben jártam, dolgom volt ott és szívesen is megyek oda, mert gyerekkorunkban azt tanultuk róla Borbély Kati néni helyismeret szakkörén, hogy a Sárköz (mai Szent István út) mellett a legrégebbi bicskei  utcája, még Jakab István László, a Bicske történetének szülői házába is elvitt minket, ahol, ha jól emlékszem Margit nénivel, Jakab István László testvérével beszélgettünk 1981 táján. 2012-ben nagymértékű szemetelés helye lett az átmenő gyalogos forgalom miatt, akikből az igénytelenebbeknek mindegy, hová kerül a szemét...     

Az árkaikba, kerítésük tövébe szórt szemetet az ott élők szedik össze, hiszen ha nem tennék, egyrészt koszban kellene élniük, másrészt büntetéssel fenyegetik őket. Ezért aztán most sem látni szemetet. 

Egyik ott élő sikertelenül szólt rá legutóbb egy babakocsit toló fiatal nőre, aki a központ valamelyik üzletében vett csokija papírját a Jakab közbe érve tökéletes természetességgel egyszerűen az útra hajította. A szemetelő azt mondta az őt rendre utasító tulajnak, szedje össze ő, ha nem tetszik neki...

És bizony több ott élő ember havonta többször is nekiáll összeszedni a mások által itt hagyott koszt.

0 forint plusz áfa/hó, akciós és teszkó gazdaságos szaktanácsunk és kérésünk lenne a városháza felé, hogy amikor a Szent István úton közmunkások szedik össze a szemetet, tegyék meg ezt rendszeresen a Jakab közben is, legalábbis az elején és találják meg a módját annak is, hogy a szemetelőkhöz határozott figyelmeztetés vagy büntetés jusson el itt és egész Bicskén.        

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása