Ősz van. Az idő szeles. Napjában többször eső szemerkél. A barna falevelek egymás után hullnak a földre. Minden álmos, készül a nyugalomra. Az emberek ásítozva, fogvacogva sétálnak kint, csizmában és nagykabátban. Akármerre nézünk, mindenhol ugyanaz a bágyadt szürkeség, kókadt természet, fáradt és kimerült világ…
De persze nem a Vajdában! Az iskola kapuin túl, mint mindig, most is túlteng az adrenalin, szárnyal a képzelet és sodor magával a lendület. Azaz nem egészen… a múlt héten a varázs a végletekig felfokozódott, szinte szikrázott a légkör! Persze, ez várható volt, ugyanis hét osztály versengett a nagy megtiszteltetésért, hogy Ő adhassa a diákönkormányzat elnökét.
Valószínűleg, aki a kampányhéten látta a gimnáziumot, rá sem ismert az épületre… a különféle plakátok özöne már hétfő reggel ellepte a folyosókat, lépcsőket, ablakokat, sőt pár elszánt csapat a WC-ket is kitapétázta…
Keddre az osztályok felmérhették, hogy a többiek mit találtak ki, és természetesen a túlszárnyalás volt a cél: megérkeztek a szórólapok, hatalmas zászlók feszültek az ajtók fölött, és lépten-nyomon találkozhattunk egy-egy lelkesítővel, aki saját osztályának a programját ecsetelte.
Szerdán már a jól ismert és imádott nagymamák is beszálltak a kampányokba: az osztályok aznap azon versenyezhettek, hogy ki hozta a legfinomabb süteményt reklámfogásnak. Pár modern osztály eltért a hagyományos és jól bevált édességektől: sok más csemege is megjelent, például a pattogatott kukorica. A nap végére a küzdelem komolyra fordult: voltak, akik addig nem engedték továbbhaladni a diákokat, míg azok nem vettek a felkínált finomságokból. Szünetek közben pedig minden osztály lehetőséget kapott programja ismertetésére: volt, aki elmesélte a terveit, de sokan inkább a formára helyezték a hangsúlyt. A tanulók nagy örömére lehetett hallgatni műveszekedéseket egy kis választási hisztériával meghintve, rímbe szedve napjaink reklámjait, sőt egy kampányindulót is.
Természetesen az igazi durranás csak csütörtökön jött. Több osztály egyenruhát vagy -színt választott. Lufifüzérek lógtak alá, és rekord mennyiségű plakát várt mindenkire. Az osztályokban padsorokat foglalt el a szünetekre beosztott nyalánkság. Volt, aki kitűzőt, lufit (természetesen teleírva az osztály és a jelöltek nevével) vagy karszalagot osztott. Nem lehetett bejutni az iskolába úgy, hogy ne kapjon az ember valamit, több osztály tagjai már reggel hétkor a bejárati ajtónál osztották a különféle reklámtárgyakat. Az igazi élet azonban az aulában folyt, ahol csak vérrel-verejtékkel lehetett helyet szerezni… egyik szünetben kampányfilmvetítés, a másikban élőzene ment, közben több osztály a folyosókat rótta, ki énekelve, ki hatalmas táblákkal, reklámszöveget kiáltozva.
Péntekre azonban mindez eltűnt. Pontosabban minden kellék eltűnt, az izgalom a tetőpontjára hágott: kampánycsönd és a választás napja. Az eredmény már a második órában megszületett. Az első helyezett a 10. A osztály lett, vagyis a DÖK elnököt az ő két jelöltjük, Monos Adél és Horváth Bence közül fogják választani. Ők kapták a szavazatok 30%-t, viszont a többi osztály között elenyésző, pár szavazatnyi különbség volt csak. 42-42 szavazattal holtversenyben került be a DÖK elnökségbe a 11. A és a 11.B jelöltjeik, vagyis akik bekerülhetnek a háromfős DÖK tagságba: Zaji Eszter, Rákóczi Annamária, Czupor Márk, Gonda Patrik, Sitkei Imre és Trauttman Márton. A két elnökjelöltből és a hat tagjelöltből a vajtai kirándulás során fogják kiválasztani a legjobb hármast. A négy nap során rengeteg feladatot kell majd különböző csapatokban megoldaniuk, hogy kipróbálhassák, ki mihez ért és ki kivel tud legjobban együtt dolgozni. Azonban ezek korántsem a legnehezebb feladatok lesznek: a kirándulás során a végzős DÖK tagok vezetésével az október 19-i Gólyabált és a hatvanéves jubileumi programsorozatot fogják kidolgozni. Nagy megmérettetés lesz, tekintve az egy éves kihagyást, de mi drukkolunk! A kampányt elnézve hatalmas bulinak ígérkezik, úgyhogy, hajrá Vajda!!!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása