Az önkormányzat részéről érkezett a rendőrséghez jelzés, miszerint "ismeretlenek megpróbálják kivágni a nádat a tó körül". A jelzésre a járőrök a helyszínre mentek - tudta meg lapunk a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatához eljuttatott kérdésünk nyomán. 

"A járőrök a helyszínen 5-6 fő adatait rögzítették, akik a feltett kérdésre elmondták, hogy a területen önkéntes munkát végeztek volna, a nádat szerették volna kitisztítani. Mint ahogy azt kollégáink megtudták, a tulajdonosi jogkört gyakorló önkormányzat ehhez nem járult hozzá. Az önkéntesek maguk távoztak a helyszínről. Egyéb rendőri intézkedésre a bejelentéssel kapcsolatban nem került sor" - írta meg a Bicskei Szónak tájékoztatásában a székesfehérvári főkapitányság szóvivője. 

Tessely Zoltán polgármestertől és Pálffy Károly alpolgármestertől viszont még nem érkezett semmilyen válasz vagy reakció a Bicskei Szó szombaton közölt szomorú hírére, miszerint Bicske városa - történetében először és reméljük: utoljára -, rendőrt hívott a városért dolgozó férfiakra.   

A HÍR UTÁN PEDIG JÖJJÖN A LÁBJEGYZET 

Nem szeretnék ezzel a sajnálatos üggyel a továbbiakban foglalkozni. Ha városunk vezetői reagálnak a történtekre, közlöm és onnantól vége. Ha nem reagálnak, az sem baj, de az önmagában is sokat elárulna...

Olyan híreket szeretnék közreadni, ami érdemben Bicske Szíve parkjához tartozó munka, pl. felhívás az összefogásra vagy beszámoló arról, mit tettünk ott jobbá.    

Annak örülnék a legjobban, ha a polgármester egy olyan közleményt helyezne ki a város honlapjára, melyben részletezi a civil parképítőkkel folytatott megbeszélések eredményeit és kinyilvánítja azt az egyértelmű szándékát, hogy Bicske városa a Bicske Szíve park létrejötte mellett áll, hogy ebben és ebben tudja a tenni akaró polgárokat segíteni.   

Ez az elhatározás azért született meg bennem, mert engem valójában az a nemes és civil összefogás érdekel ebből az egészből, ami gyakorlatias észjárás és szakértelem alapján teremt, épít, alkot valami szépet, jól használtatót. Olyan kezek gazdáitól, akik már igen sokat dolgoztak életükben. Vagyis letettek már valamit az asztalra.  

Javaslom, ha teremtő és áldozatos munkáról van szó, amit azok a családok végeznek, melynek tagjainak adatait szombaton felírták az általuk széppé tett területen, tegyünk félre minden elfogultságot, ellenszenvet, haragot, rögeszmét, párteszemét, ügyeskedést, bürokráciát, haszonelvűséget és ideológiát.

Nincs ebben a dologban a világon semmi keresnivalója ennek. Egyetlen szempont létezik: lakóhelyünk jobbá tétele. Nyisson bátran Bicske felé, akinek nyitnia kell! "Itt az idő!" Ne irigykedjünk senkire, ne mutogassunk, ne nézzünk ki senkit, ne keressünk a kákán vagy a nádon is csomót, ne  magyarázzuk a bizonyítványt, döntsük el, hogy elsősorban ide tartozunk és nem máshova oszt jó napot. Beszéljünk egymással partnerként, nyugodtan, segítve: hiszen nem akarunk rosszat. Jót akarunk és jól. 

Könnyedebben, több közvetlenséggel, több kommunikációs készséggel, kevésbé elzárkózva.

Mellesleg a felsoroltak nemcsak Bicske szívének, hanem Bicske egész testének jót tennének.

Gondolja meg, akinek ezt meg kell gondolnia. 

Izing Antal 

     

            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása