Egy középpályásunk emlékére

Címkék: gyász btc

2013.01.28. 18:20

Izing Ferenctől, a Bicskei TC egykori jobboldali középpályásától vesznek végső búcsút január 31-én csütörtökön 13 órától Bicskén, az rk. temetőben - családja, szerettei, sporttársai – a BTC labdarúgói és szurkolói.    

gyertya.jpg

 "Imádtam vele focizni, csupa-szív játékos volt, sokat köszönhettem neki"  – emlékezett meg sporttársáról Horváth Gyula jobbhátvéd, a 2-es számú játékos, aki 1970-80 között a BTC védelmének része volt.

 Sportszerűség jellemezte, de benne volt az egészséges csibészség. A fiatalok felé barátságos, nyílt és segítő volt - idézi fel a fiatalabb sporttárs. Amikor Horváth Gyula először lépett a BTC öltözőbe, Hajas és Izing, a két meghatározó egyéniség szorított neki helyet kettejük közé.  

Rike élete volt a foci. Mindig szenvedélyesen lépett pályára. Győzni akart mindenáron. Az emlékek szerint – míg azok a lyukacsos mezek voltak, Izing Ferencen az 5-ös számú játékos -, köldökéig tépte le magáról indulatában és azt mondta a jobboldali half: „Leverjük őket. Mi fogunk győzni.” A pályán legtöbbször tőle hallott mondat volt a "Rúgd előre!", ha nem is ilyen választékosan...leginkább vészhelyzetben, jobban mondva mindig, mert szerinte a labdának mindig is az ellenfél térfelén volt a helye, a "mi" birtokunkban és ott is legjobb a tizenhatoson belül.  

 Játszott felsőbb osztályokban is, például a tatabányai KOMÉP-ban is.          

Unokája, Martin volt a mindene. A talán génjei miatt is szintén kiváló tehetségű focistává lett Izing Martint majd minden meccsére elkísérte nagyapaként.

 A Bicskei TC vezetőségének is tagja volt, adományaival is segítette a klubbot. 2012. január 15-én, életének 68. évében bekövetkezett haláláig tagja volt a BTC közgyűlésének.

 Egyik utolsó, bicskei nyilvános megjelenése is a BTC-hez kötődik, mert a 100 éves a BTC ünnepségén, ahol „Rike” is emlékplakettet vett át, akkor találkozhatott utoljára  sporttársaival.      

Nagy spíler volt ezt minden elfogultság nélkül mondhatom - mondja első unokatestvére, Izing József Titi. 

A Bicskei TC szurkolói a BTC Sportbüfében kihelyezett perselyben sportbarát emberként közösen gyűjtenek egy készülőben lévő koszorúra, melynek virágjai sárgák és kékek.

 Isten Nyugosztaljon! 

Ez a csapatkép 1972. szeptember 17-én készült: 

1972.09.17..jpg

Álló sor balról jobbra:
Rajnai Gábor, Csáky Dezső, Nitti Gyula, Leitgib János, Bokros József (Füles), Téglás Sándor, Prockl Jenő, Juhász János
Guggoló, középső sor :
Izing Ferenc (Rike), Gyalogh János, Horváth Gyula, Lakatos (Edu), Weigl János
Első sor:
Keller Péter, Vincze László (Cine), Komlós Lajos, Hajas Ferenc HAJRÁ BICSKE!

I.A. 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása