A Bicskei Szó információja szerint Bicske Csabdin élő polgármestere a fideszes képviselők egyöntetűnél is egyöntetűbb bólogatása alapján Felcsútra helyezi át a Bicskei Újság szerkesztőségét. A kampánylap főszerkesztője természetesen pályáztatás nélkül Döme László fiatal demokrata, a bicskei Fidesz ex-elnöke, korábban önkormányzati képviselő, a Puskás Akadémia munkatársa, s egy ideje a Fejérvíz Zrt. vezetőségének Bicske által delegált tagja - hogy csak legfontosabb pozícióit említsük. 

A Bicskén 2008 ősze óta polgármesterkedő Tessely Zoltán 2009 tavaszán szüntette meg a Bicskei Élet című önkormányzati havilapot. Bicske azóta sem rendelkezik önálló újsággal. Közel négy évre fosztotta meg döntésével a városlakókat legelérhetőbb információ-forrástól. Pedig feketén-fehéren aktuálisok mellett minden hónapban közölték a testületi ülések jegyzőkönyveit is. 

Lapunk már a 2009-es Tessely-féle teljes lapzártakor valószínűsítette, hogy a 2014-es választási kampány közeledte miatt születik majd meg a lap újra és azt is sejtettük, hogy "elvtársi légkörben" fog Tessely Bicske polgári kincséből pártlapot csinálni. 

A Bicskei Újság szerkesztősége a Candover Kft., Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia
8086 Felcsút, Fő utca 176 lesz. A CANDOVER Sportmarketing Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság címe, székhelye Budapest 18. kerületében található, tehát a Bicske által kifizetett bevételükért nem Bicskének, hanem a 18. kerületnek fognak adózni... A cég különben felszámolás alatt áll...     

A kft-nek információink szerint havi 600 ezret utal Bicske.

Alapító: Bicske Város Önkormányzata, a felelős kiadó neve, székhelye: Bicskei Polgármesteri Hivatal. Székhelye: 2060 Bicske, Hősök tere 4. Kiadásért felelős személy: Bicske Város Jegyzője. Szerkesztőség: Candover Kft. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 8086 Felcsút, Fő utca 176. Felelős főszerkesztő: Döme László. Munkatársak: Szabó Tibor, Balogh Balázs, Ivanics Imre, Adravecz Tamás.

Döme Lászlónak természetesen kevés köze van a lapkészítéshez, viszont jó káder. Azt már kezdjük megszokni, hogy nem a hozzáértés számít. 

A Bicskei Élet című lapot és más című elődeit mindannyiszor erősen bicskei kötődésű művelődésszervezők, könyvtárosok, írók, újságírók, általános iskolai, középiskolai és egyetemi tanárok szerkesztették. A főszerkesztőn kívül senki nem kapott bért, a főszerkesztők sem minden időszakban, nem is minden bicskei lapnál. A szülőföld szeretete miatt dolgoztak együtt.    

Műhely volt, ez bicskei polgároké. Műhely volt és alkotó közösség.      

Az sem kizárt, hogy a lap nagy magyarországi kiadók munkamódszerét veszik át, amit a Helyi Tréfa  Helyi Téma  is koppintott. Eszerint lesznek a párt által jóváhagyott központi oldalak, melyek minden városban egyformák. Valamint minden városnak elkészítenek egy-egy helyi mutációt.

A megszüntetést antidemokratikus időket idéző döntésnek tartotta a Bicskei Szó, aminek cikkeiben többször is hangot adott. 

Ezt a kérdést külön feszegettük: 

"Ha valóban lesz lapja Bicskének közel 4 év semmimondó csönd után, marad néhány kérdés. A szívvel-lélekkel, minden ellenszolgáltatás nélkül városukért dolgozó Bicskei Élet társadalmi szerkesztőbizottság pártonkívüli és felkészült tagjait vajon megint felkérik-e? Hiszen az ő lokálpatrióta, bér, költségtérítés és cafetéria nélküli, szívjóságból végzett munkájukra nem tartottak igényt közel 2009 elejétől, anyagi problémákra hivatkozva.
Megtartják-e az olvasott, érdekessé és igényessé tett újság címét? Avagy a politikusok "Nevezzünk mindent másképpen"-tünetegyüttese miatt áttérnek valami bombasztikusan lapos, fantáziátlan és üres új címre és ennek megfelelő belső tartalomra?

Pártalapon delegálnak majd a laphoz? Akkor vajon hogyan valósul meg a lap nem párttagok által irányított társadalmi reflexiója?
Mert az lehet, hogy az önkormányzatok autonómiája hamarosan szinte nulla lesz, de azért az emberi közgondolkodást a lakóhelyéről, a szülőföldjéről ne akarják már szétverni a szavazógépek.

Bicske "rendszerváltozás" utáni történetében mindig volt saját lapja. Stílusosan a nem is bicskei Tessely Zoltán polgármestersége idején szűnt meg ez a közösségi értékünk legelőször."

Ezt írtuk pár éve és azt kértük:
"Ha újra indul a Bicskei Élet, legyen a bicskeieké".

Izing Antal 

    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erre szavaztatok.. Csabdi csizmás kandúr, Felcsútra kitalicskázott pénzek Bicskei káderek segítségével... tökéletes összkép, ez a város megérdemli a sorsát ;-) Egyszercsak felcsúthoz csatolnák Bicskét, az se zavarna senkit
hát ezektől a ma reggeli hírektől nem lett jobb a kedvem
NO KOMMENT,MERT TÉNYLEG LECSUKNAK,VAGY ELTŰNÖK EGY ÖRÖK ÉLETRE,VAGY LEÉG A HÁZAM!
Ez gyomorforgató és felháborító!
BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
KÉPVISELŐ-TESTÜLETE
2060 Bicske, Hősök tere 4

K i v o n a t

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésén készült jegyzőkönyvéből.

37/2013. (II. 14.) számú Képviselő-testületi
H A T Á R O Z A T

Tárgy: Bicskei Újság megalapítása

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete
1. a lakossági tájékoztatás ellátására „Bicskei Újság” címmel helyi időszaki nyomtatott sajtótermék megalapítását határozza el, 2013. március 1-jei első megjelenési időponttal.
2. Bicskei Újság szerkesztésére és kiadására vonatkozóan (impresszium) a következőket határozza meg:
a) Alapítva: 2013.
b) Alapító: Bicske Város Önkormányzata
c) Felelős kiadó neve, székhelye: „Bicskei Polgármesteri Hivatal”
székhelye: 2060 Bicske, Hősök tere 4.
d) Kiadásért felelős személy: Bicske Város Jegyzője
e) Szerkesztőség: Candover Kft. Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia
8086 Felcsút, Fő utca 176.
f) Felelős főszerkesztő: Döme László
g) Munkatársak: Szabó Tibor, Balogh Balázs, Ivanics Imre, Adravecz Tamás.

3. Felkéri a kiadót a sajtótermék nyilvántartásba vételének azonnali bejelentésére.
4. A Bicskei Újság megjelentetéséhez kapcsolódó költségekre a 2013. évi költségvetésében a lakossági tájékoztatás fenntartásához a Korda Filmstúdió Kft. által Bicske Város Önkormányzata részére nyújtott támogatás terhére havonta nettó 600.000,- Ft-ot, valamint az újság - bicskei háztartásokba való - terjesztésére 50.000,- Ft/hó összeget biztosít.
5. Felhatalmazza a polgármestert az alapító képviseletében - a jegyzővel, mint a felelős kiadó vezetőjével egyeztetett módon - történő a Bicskei Újság megjelentetéséhez, szerkesztéséhez kapcsolódó feladatok ellátására vonatkozó, ügyvéd által előkészített szerződéskötésre.

Határidő: azonnal
Felelős: aljegyző
Kmft.
Tessely Zoltán sk. Sebőkné Ungvölgyi Szilvia sk.
polgármester aljegyző
@Bicskei-Szó: Polgármester úr,én csak gratulálni tudok ehhez a döntéséhez!Gondolja úgy a gratulációt,ahogy akarja!
Megkaptuk a Felcsúton szerkesztett, Bicske Újságot!Tisztelt szerkesztő úr,mikor átlapoztam az újság pár lapját, az jutott eszembe,hogy ez az újság nem a Bicske város újságja,hanem a polgármester úr saját újságja,amit magának készíttettet!Ebben az újságban semmi olyan
aktuális hír nincs ami érdekelné az olvasót!Tisztelt szerkesztő úr,az újság írást, a szerkesztést tanulni kell,mert az egy szakma!Ez az újság meg sem közelíti a régi Bicske város újságját!Azt az újságot, hozzá értő emberek szerkesztették!Nem szégyen a hozzá értők segítségét kérni!
süti beállítások módosítása