Nagyon szimpatikus, igényes mozzanat a Bicskei Református Egyházközség részéről a református temető új kapujának beépítése. 

Nem is akármilyen kapu, hanem egyszerű szépségű kovácsoltvas. Gáspár János mester munkája. A szervezési feladatokat Pötördi Lajos presbiter, a Vas Műszaki Bolt tulajdonosa végezte. Láttam a mestert munka közben. Nagyra értékelem, hogy bicskei iparosra bízták a munkát. Észrevettem egy pici elő tető-szerű, kimunkált bádogot. Sejtettem, mi lesz az. Rákérdeztem. A bicskei református temető kapujának fatábláján, ahová a gyászló bicskeiek szeretteik gyászjelentését rögzítik a végső búcsú előtti napokban, lesz egy kis eresz. Hogy ne áztassák le esők és havak a hirdetéseket a fatábláról.

Felemelő figyelmesség. Már a helyén van. 

Kár, hogy ki fogják szaggatni pár forintért. De bízzunk abban, hogy megóvhatja ezt a darabot is a temetőknek kijáró köztisztelet. Annak a teremtőerejű tiszteletnek és igényességnek akár csak távoli rokona, ami a reformátusok helyhez méltó temetőkapuját létrehozta.      

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása