A budapesti alapítású Regnum Marianum Közösség, mely több mint száz éve megszakítás nélkül végzi ifjúságnevelő munkáját (és ezért a kommunista diktatúra alatt három perben is bebörtönözték vezetőit), minden év pünkösdjének környékén megrendezi a több, mint ezer főt megmozgató családi napját. Erre az együttlétre idén május 31-én fog sor kerülni, a bicskei Batthyány kastély parkjában. (2060 Bicske, Kossuth u. 42.; GPS: 47.495289, 18.630293)

123rm.jpg

A Regnum Marianum Közösség elmúlt évtizedben a Zsámbéki-medencében is kialakította helyi közösségét, melyhez ma már a térség 11 településéről több, mint 120 gyermek tartozik. Idén az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Regnum majálisát idén mi szervezhetjük. Az idei mottó, a „Jöjjetek hozzánk!” jegyében azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Regnum Budapesten élő “többségi”, többezres közössége meghívást kap vidékre, és ezért egy személyes hangvételű napot igyekszünk szervezni. Ennek egyik momentuma, hogy például az egyes települések családjai közösen biztosítják majd az ebédet, minden „falu” más-más kondérban főtt egytálétellel. Ezt a személyességet kívánjuk erősíteni azzal is, hogy minden résztvevő kap egy emlék-ajándékot, hogy maradandó tárgyi emléke is legyen a találkozásról.ű

parkjani.jpg

Szeretnénk ezt a vendégséget ahhoz hasonlítani, ahogy a csoportjaink a heti találkozásaikkor a családokhoz mennek, és ezáltal bepillantást nyernek az adott család otthonába, mindennapjaiba. Szeretnénk, ha hasonlóképpen a „nagyregnum” egy picit megismerhetné a mi “helyiregnumunkat”, benne természetesen a településeket ahol élünk. Mindezek mellett a falusiasság félig viccesen (kicsit tán túlozva), félig komolyan, pozitív értékeket hordozva fog megjelenni, és természetesen a fő cél a közös szórakozás és szórakoztatás, a színvonalas programok, és hogy minden korosztály jól érezze magát. Egyedi dolog még a fotópályázat és -kiállítás (kisebbeknek rajz és bármilyen képzőművészeti alkotás), ami azt is hivatott szolgálni, hogy amint egy család is készül valamilyen módon egy vendégségbe menetelre, úgy a hozzánk érkező regnumi gyerekcsoportok is készülődjenek már otthon erre a találkozásra.

                  www.regnummajalis.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása