A tízmillió házmester országában nem azzal kellene foglalkozni, hogy miért hangos egy szabadtéri rendezvény. A Nagy Károly téri lakos inkább örüljön, ha a zene miatt nem tud évente párszor aludni: máshol, az elnéptelenedett falvakban az emberek összetennék a két kezüket, ha csak fele ekkora élet lenne, nem mintha Bicskén ez bármekkorát is jelentene.

Azzal kellene inkább foglalkozni, hogy nem a hangerő volt itt zavaró, hanem az igényesség, a szervezettség, a kreativitás hiánya, ami egyébként a teljes Bicskei Napokra jellemző, évek óta. A "jótékonysági" utcabuliról például a mai napig nem derült ki számomra, hogy kiért rendezték, kinek, mit, hova kellett-lehetett volna adományozni. Éppen csak a lényeg nem kapott elég figyelmet. (És valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül, mert a "Nagy Károly téri lakos" is biztosan másként állt volna hozzá, ha tudja, hogy jó cél érdekében dübörög aznap a zene.)

Azzal is kellene foglalkozni, hogy úgy egyébként milyen város az, ahol bárkit is zavarhat az elvileg közös éves (öröm)ünnep bármelyik programja? Hol a közösség, az összefogás, az áldozatvállalás? És erre a szervezőknek kellene válaszolniuk, akik a Bicskei Napokat ide juttatták, és akik néhány éve már csak kötelező körként futják le az egészet, ugyanazon az idejétmúlt, stabilan hanyatló, újat felmutatni alig tudó színvonalon. Nem csoda, hogy van, aki mostanra megunta.

Azzal kellene foglalkozni, hogy ez valakiknek a munkája. Az önkormányzatnál is, de főleg ott az operett-alpáriság panoptikumában, a művházban, ahol pár éve még bálásruha turkálókat is rendeztek a képek alatt. És bár a közalkalmazottat ritkán stresszeli az eredmény, a hatékonyság, a fejlődni akarás, mégis meg kellene próbálni felzárkózni az olyan rendezvényekhez, amit a SIKERESSÉG, a minél több résztvevő reményében rendeznek meg. A Bicskei Napok szervezése nem ilyen. A villanyoszlopokon lógó, évente újra előszedett igénytelen furnérlemezek, rámázolva a semmitmondó "Bicskei Napok" felirattal, vagy a fehér táblákra filctollazott "programajánló" az nem színvonal. Lehet, hogy olcsó, de nem egy település arculatához illő kreativitás. Az, hogy a városban nincs egy hatalmas plakát, hogy MIKOR, hol, mi lesz, az nem programszervezés. Hogy még az ingyenes Facebookon sem sikerült érthetően meghirdetni a Rúzsa Magdi koncertet sem, az nem marketing. Az, hogy már most tudható, hogy jövőre kik állítanak ki (ugyanazok, mint minden éven), melyik helyszínen mi várható (ugyanaz), vagy hogy melyik utcán fog elhaladni 10 óra 20 perckor ugyanaz a felvonulás, az nem megújulás. A fásultság pedig nem hagyomány.

Azzal kellene foglalkozni, hogy erre így szükség van-e, vagy csak van, mert "Bicskei Napok mindig is voltak". Ha lesz egy modernebb hozzáállás, minőség, igényesség, vagy legalább több törekvés rá, akkor majd lesznek tömegek a programokon, és akkor majd ciki lesz még feltenni is a kérdést, hogy miért hangos egy utcabál. Az Önzetlenség Napján vagy a Bicskedayen sikerült, meg kell kérdezni a gimiseket, hogyan csinálták.

 

Üdv.
Név nélkül
Igen, fizettem már ide elég adót ahhoz, hogy név nélkül is lehessen véleményem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adófizetők gyöngye!
Szerintem már én is fizettem be elég adót, hogy azt mondhassam, hogy GUSZTUSTALAN vagy! Más munkáját könnyű becsmérelni... Csinálni valamit, az az elismerésre méltó, de a otthon ülve nem lehet megváltani a világot, valószínűleg az életbe nem tettél le semmit az asztalra és ezután sem fogsz mert csak a szavakat csűröd-csavarod.Odamehettél volna, hogy felajánlanád a segítséged ha már olyan okosnak hiszed magad!
Ui.: Szégyeld magad!
"...inkább örüljön, ha a zene miatt nem tud évente párszor aludni: máshol, az elnéptelenedett falvakban az emberek összetennék a két kezüket, ha csak fele ekkora élet lenne..." - na, az ilyen szöveget hívják színtiszta demagógiának, arról nem szólva, hogy hogy jönnek ide az elnéptelendett falvak???
fájdalmas vélemény a fiatal levélíróé, mert kíméletlen igazságot is hordoz és mert olyan csoportot kritizál, ami a jelenlegi városvezetéstől azt a támogatást sem kapja meg, hogy programjainkról kiadjanak egy műsorfüzetet. azt gondolom, túlélési technikusok ők, akik nagyon kevesen vannak ezekre a feladatokra és városvezetéstől, amit remélhetően hamar kivet magából Bicske, pár éve a bicske.info-n kellett megvédeni és kimondani, hogy a Bicskei Napok nekünk fontos volt és ne szüntessék meg. részükről ezzel hátsó szándék is volt akkor, ezzel is mutogatni akarnak, felhasználni ezt is saját kis butaságaik érdekében. számukra nem fontos sem a közösség, sem a kreativitás ereje, sem az önállóság - csak szavakban. kulturális, oktatási intézményeket csaptak össze, egyesítettek, adtak nekik EGY NEM JÓ, a mindennapi beszédnek nem kedves nevet: BEMKK és terhelték meg őket még inkább - nem hinném, h sok értelme volt. még a város lapját szolgáló önkéntes közösséget, ami mindig elsőrendűen támogatta a művház eseményeit és munkáját - megszüntették tesselyék. hosszú ideig csend volt, aztán felcsúton kezdtek kiadni valamit. nem bicskei lakos szerzőiknek inkább fizetnek, csak hogy ne holmi bicskei városszeretők dolgozzanak területükön és akarjanak véleményt mondani. azt szeretném kifejezni, hogy szerintem nem a művház leterhelt munkatársaival van itt gond, hanem azokkal, akik szimpla ugródeszkának használják ezt a várost és valójában mélységesen nem érdekli őket, hogy mi lesz az itt élők sorsa. Arról beszélgettem tegnap valakivel, hogy követve az itt élők számos érdek nélküli, segítő egymás felé fordulását, a jövőben a Bicskei Napoknak is ez kell alapkoncepciónak, mert ha nem, akkor egyre inkább kimondható: amit tz-ék Bicskével művelnek, tényleg véget vet helyi hagyományainknak. Egyébként idén is sok szülő, számos más érdek nélküli támogató segítette a művházat a Bicskei Napok szervezésében. melléjük kell állnia a maga módján minél több bicskeinek, e levél írójának is. különben hallottam egy kiválóan sikerült programról: egy táncművészt hoztak a kastély dísztermébe, aki táncokról tartott előadásokat úgy, hogy fiatalok csoportja mutatta azt, amiről ő beszél. a kedves barát elmondta: teljesen kikapcsolta a program, elfelejtette azt is, hogy hol van. ha erről magam is tudok, ott lettem volna. ha a jövőben képpel, címmel, leírással együtt megkapom a bicskeonline@gmail.com címre azokat a programokat, amik reklámját fontosnak tartják, szívesen megosztom a bicske.blogon is, ami igen szép olvasási adatokat tudhat magáénak. megtette blogunk ezt eddig is: bicske.blog.hu/tags/m%C5%B1vh%C3%A1z
ami pedig a hangerőt illeti: részt vettem a huszonkettedik segítőként több bicskei civil rendezvény szervezésében. az egyik esetben, ami egy éjszakai, hangos és éjfélig engedélyezett nagy koncert volt, akkor azt javasoltam, hogy minden környéken élő postaládájába dobjunk be egy borítékolt levelet, amiben írjuk le célunkat, hívjuk meg őket, ha pedig mégsem jönnek el, akkor köszönjük türelmüket, hogy a valamit megmenteni akaró buliról tudjanak és velünk legyenek. szóból ért az ember.
Csak az nem tudott a koncertről, aki nem akart. Lovasberénytől Biáig mindenhol találkozhatsz a plakátokkal. Bicskén sok helyről eltűnt.
Úgy tudom, hogy a Bicskei Napok reklámterveit Serediuk Péter grafikus tervezte, és sokaknak tetszik, gyűjtik is.
Kedves "név nélkül"

Sok szeretettel várjuk a Művelődési Központba nyitva tartási időben, konstruktív és pénzügyileg alátámasztott ötleteivel.
Önnel ellentétben, én le merem írni a nevem és vállalom a véleményem.
Üdvözlettel: Kun Zoltán
Kedves Ismeretlen!Én az uszoda szomszédságában lakom,és bizony nem volt leány állom végig hallgatni egy hamisan játszó,énekelni nem tudó zenekar vonyítását,ami olyan hagos volt,hogy az ablakok remegtek,a poharak összecsendültek a konyhaszekrényemben. Aznap lehúztam 12 órát a munkahelyemen,hullafáradtan hazaértem,pihenni nem tudtam,aludni nem tudtam mert mintha a nappaliban szólt volna a zene!Másnap reggel ötkor kellett kelnem ,de mivel az éjfélig engedélyezett zenebona hajnal fél négyig tartott,így úgy gondoltam,hogy másfél órára már nem fekszem le aludni,mert semmi értelme!Hulla fáradtan,kialvatlanul mentem dolgozni a munkahelyemre.Kedves ismeretlen ön biztosan jó messzire lakik az uszodától,és ezért nem zavarta a hangos zene!Üzenem a szervezőknek,hogy legközelebb a saját otthonuk közelébe rendezzék a bulikat a hamisan játszó,énekelni nem tudó zenekarral!Önnek meg kedves ismeretlen,név nélküli valaki nem a Nagy Károly téri lakót kellene/aki velem együtt egy dolgozó ember,aki szintén pihenni akart/kioktatni,hanem a névvel kéne vállalnia a kommentjét!Ha ön valakit kioktat akkor ne bújjon el az ismeretlenség homályában,hanem vállalja fel a nevét, és az írásáért a felelősséget!Azért halkan még megjegyzem,hogy ez a rendezvény nem az intelligens,normális emberi életet élők rendezvénye volt!Gratulálok a városunk polgármesterének aki a nevét adta ehhez a borzalomhoz, és külön gratulálok a szervezőknek is!Kedves ismeretlen név nélküli valaki, önnel ellentétben, én is merem a többi hozzászólókkal egyetemben a nevemet vállalni,no és persze a felelősséget is a hozzászólásomért!

Szokoli Andrásné
Nagy Károly u.
OFF téma de mivel itt is csend volt...esetleg lett volna valami baj ha az Európai választásokat icipicit reklámozzák Bicskén?vagy ez volt az elvárás néma csend nehogy megtudja bárki...utolag mindegy csak szégyenletes hogy ezt titkolni kell...a narancstábor mitől félt...
@rókafarka: ez a plakátos megnyilvánulásunk a jegyző nélküli várossal kapcsolatban elkerülhette figyelmed, az icipici reklám aktuális bicskei hírbe ágyazva megjelent. elvárás?! ugyan kinek az elvárása? egyébként sokkal jobban reklámozva csak azért nem volt, mert úgy gondoljuk, mindenki maga dönti el, hogy melyik választáson, hogyan szavaz. azt sem gondoljuk, hogy személyes döntéseket meg tudunk változtatni. ismerve a részvételi arányokat, az sem valószínű, h még két poszttal ezt lényegesen fel lehetett volna emelni. a magyar szavazótömeg tekintélyes része erőpárti. erőt pedig csakis egy helyen észlelhetett. arra szavazott. s ha már itt tartunk: a legkínosabb ebben a buliban leginkább az, hogy Budapest egy KGB kontaktot delegál Brüsszelbe, szégyent hozva Magyarországra.

bicske.blog.hu/2014/05/13/ki_lesz_a_helyi_valasztasi_iroda_vezetoje
@Bicskei-Szó: általában furcsán nézett ki hogy a máskor oly nagy mértékben felbuzdult csapatok most szinte néma csendben voltak...egyébként a fenti célzásokat figyelembe véve nem érdekel a jobbik mint kgb gyanus és nem érdekel az erőpárt..nem konkrétan szolt senkiről..csak fura volt hogy mintha direkt egy szót se ejtsünk arról választás lesz,kétségkivül tul sok lényege nem volt...csak a hallgatás része mégiscsak érdekes..na de nincs miért csodálkozni hiszen terelik a birkát..
süti beállítások módosítása