tatai_tigaztenger_1401344516.jpg_960x720

Bicske város helyettes jegyzője,

Sulyokné Guba Judit önkormányzati képviselő, 

Tessely Zoltán polgármester 

RÉSZÉRE 

 

Tisztelt Cím! 

 

A www.bicske.blog.hu címére érkezett e problémát leíró olvasói levél - fotókkal. Úgy gondolom, hogy minden nagyobb eső esetén árvízi helyzetet megélő két Kölcsey utcai  telekszomszédot, ahol egyikük térdig volt kénytelen falazni a házuk bejáratát árvízvédelmi okokból, segíteniük kell - e levelem nélkül is. Az ott élők első szavára kellett volna... 

Ebből kiindulva  - 221/2008. (VIII. 30.) Korm. rendelet

a parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának, valamint az állami, illetve a közérdekű védekezés költségei megállapításának és igénylésének részletes szabályairól -. úgy tudom, hogy  belterületen a jegyzőnek van intézkedési kötelezettsége, ha parlagfű, illetve egyéb allergén gyomnövények lelhetőek fel a területen. Külterületen a földhivatal, de mindkét esetben a növényvédelmi hatóság jár el, Bicske esetében a Velencén működő a területileg illetékes, amihez reméljük sem a lakóknak, sem a bicskei polgárok érdekeit önzetlenül képviselő újságunknak sem kell fordulni.  

 Véleményem szerint hivatalvezetői, önkormányzati képviselői és polgármesteri "szakmai hiúságból" sem szabadna meghagyni egy hivatal működösének jellemzőjeként azt a tényt, hogy a lakossági bejelentésre a világon semmi sem történik Bicskén - ahogy esetünkben -, miközben a hivatal köteles lenne eljárni. Ezt abban az esetben látták volna be igazán, ha megtekintik a területet. 

A területileg illetékes önkormányzati képviselőnek azért küldjük el mindezt, mert bízunk ahhoz hasonló, segítő fellépésében, ami a Bicskei Szó közlése után Tóth Melinda kertvárosi képviselő tett meg a Batthyány utcát és környékét érintő, de hamarosan megszűnő zajszennyezéssel kapcsolatban.    

Abban bízom a levélíróval és az elhanyagolt terület szomszédságában élőkkel együtt, hogy a  helyettes jegyző intézkedése maradéktalanul rendbe fogja tenni mindezt.  

Ez a téma annál sokkal egyszerűbb. 

Azt a választ szeretném kapni, hogy már levelem előtt két nappal megkezdték a munkaszervezést a terület rendbetétele érdekében és köszönik szépen itt leírt megerősítésem....

 

Üdvözlettel, Izing Antal     

 

 

Íme az olvasói levél. Ehhez több fotó is érkezett. Azért látom indokoltnak ezt a Tatai út felől a Kölcsey utca felé fordulva készült képet közreadni, mert ebből a Bicskén élők jobban felismerik a helyszínt:

 

​ 

 

 

Tárgy: gaztenger a szomszéd

Címzett: bicskeonline@gmail.com

 

 

"A történet: Van egy szép rendezett porta, amit évente legalább egyszer elönt a víz, soha senki nem segített nekik, itt a város vezetőségére gondolok, de azt tudom, hogy ismerős neked is a helyzet. A Kölcsey utcában lakó Edináékról van szó. Nem elég a bajuk szegényeknek, a víz által behozott szemetet rakja a saját kukájába, amire elég borsos összeget fizet, fizeti a megemelt építményadót, miközben a polgármester el is engedhetné neki, amennyi kára származott már neki. A lényeg, mert nagyon elkanyarodtam, hogy szépítgeti az udvart, de sajnos a tatai úton lakó kertszomszéd örökösei annyira elhanyagolják az udvarát, hogy az árkot már nem lehet látni a 2 méteres gaztól, ez a gaz persze megy át hozzájuk, hívatlanul is. Szegény Edina nem tudja mit csináljon, veszekedni nem akar, annyit elmondott hogy Annus néni is szentségel, mert nála is ez a helyzet. Önkormányzatnak bejelentették azt mondták  pénzért kivizsgálják az ügyet, ez kb. 2 hónap. Szóval ebben szeretnék segítséget kérni írásod formájában, és végre lesz valami változás. Mellékelek  fényképeket, hogy lásd mi folyik azon az udvaron.

Köszönöm segítséget, maradok tisztelettel:"  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy órával ezelőtt érkezett ez visszajelzés olvasóinktól: e délelőtt megjelent cikkünkre máris a lehető legjobb válasz érkezett. a területen a város munkatársainak kezében zúg a fűkasza motorja, a szomszéd telket és azt az árkot, melyből a víz olykor elönti a környéket - megtisztították a gaztengertől, ami olvasói levelünk témája is. Mi is köszönjük :)
Kedves Antal ! Nagyon szépen köszönöm a közbenjárást. Figyelemmel fogom kísérni a változásokat. Remélem tudtunk segíteni.
Mellettünk is van egy ilyen gazos telek. Tetézve 3 30-40 méteres jegenye fával, melyből az egyik odvas- bármelyik a házunkra dőlhet. A telek szomszéd válasza az volt. minek építettünk oda...
A víz minket is elönt néha a Zrínyiben, ugyan ezen folyó kapcsán, tavaly 100 db palánta után jött a víz.
Sokszor a víz nem a patakból érkezik eredendően, hanem a Tatai úti szántóról, mert a Tatai úti árkok mellett sokszor perem gyűlik fel és így a víz nem az árokba folyik, hanem a Méh telepet megkerülve ömlik be.
Volt hogy kijöttek kaszálni a patak partot- ekkor szóvá tettem, hogy csak akkor kaszáljanak, ha a kaszálékot össze is szedik, mert az eldugítja a hidakat. Tulajdonkép a kaszálás nem oszt-szoroz az árvíz létén, ezt nem számítom védelmi tevékenységnek. Viszont az átfolyók rendszeres ellenőrzése, tisztítása annál fontosabb lenne. De ki az aki egy 10-15 méter széles átfolyót kitakarít? Illetve történt már ilyen? Ha igen akkor azt elégedetten konstatálom és köszönöm.
süti beállítások módosítása