Mányon  a helységnévtábla alatt látható egy új tábla. Egy QR kód, benne ügyesen integrálva a település címere.
A QR kód ugye 3 dimenziós "vonalkód", az okos telefonok világában sok-sok információt tud hordozni a településről.  Jelentése:  Quick Response (gyors válasz). 

q.jpg

Képünk illusztráció 

Mányon is ezt teszi, gyakorlatilag egy virtuális útikönyv nyílik vele térképpel, információkkal a telefonon a településről. A  falun belül van még több helyen is QR kitéve, pontosan megmondja éppen hol vagy a községen belül, merre kell menned a következő kiválasztott objektumhoz.

A QR kód természetesen Kolozsvárott is használatos már. 

Bicskén, ahol a turizmus fejlesztése oly sokszor felvetődik, de leginkább csak kimondott vagy leírt szó marad belőle: ilyen még miért nincs? Mányon is van már, pedig az egész térség legmeghatározóbb építészeti örökségei, emlékhelyei bőségesek városunkban. De ott, ahol olyan építészeti örökségre lehetünk büszkék, mint a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon vezetése által rendben tartott Batthyány-kastély, Európa egyik legjobb csillagdájának ma már siralmas romjai, aztán ahol emléket állítottunk az Óceánrepülésnek, ahol olyan jó vendéglők és éttermek vannak mint Bicskén,  talán már régen kinn kellene lennie a Bicskei Szó akciós 0 Ft+Áfa/hó szaktanácsa nélkül is a Gyors Válasznak.     

 

ia     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem ezt a fengti képet nem sikerül megnyitni
süti beállítások módosítása