leon_1414587653.jpg_960x720

2014. október 20-án indultunk el Spanyolországba, Leónba, ahol Drops című Comenius projektünk negyedik találkozóján vettünk részt. A három kiutazó tanuló (Bónus Veronika, Lődy Dóra és Vakán Péter, mind a 8.d osztály tanulói) előzetesen herbáriumot készítettek Magyarországon honos növényekből, laminált könyvjelzőket készítettek a vendéglátó diákoknak és  Magyarország nemzeti parkjaiból készültek fel egy prezentációval. A spanyol fogadóiskola az IES San Andrés koordinátorai rendkívül gazdag programmal készültek számunkra. Az öt napos ott tartózkodás alatt megnéztük León városát idegenvezetővel, ellátogattunk Astorgába, ahol megnéztük azt a püspöki palotát, amit António Gaudi tervezett és építetett. Eljutottunk a Las Medulas néven ismert területre, ahol a római időkben aranybánya működött. Mivel a program fő témája a természet volt, így túráztunk egy elvarázsolt erdőben, mely az el Faedo de Ciñera nevet viseli és lehetőségünk volt megnézni Valpoquero cseppkőbarlangját is.

Természetesen a gyerekek tanórákon is részt vehettek, tanáraik pedig megbeszéléseket tartottak. Értékelték a programot és megbeszélték a következő találkozó előzetes feladatait, programját és egyéb fontos kérdéseit.

Diákjaink vendéglátó családoknál kerültek elszállásolásra, így lehetőségük volt megismerni egy-egy spanyol család hétköznapját is, valamint a hagyományos ételeket. 

Rengeteg élménnyel érkeztünk haza október 25-én. Köszönöm kollégámnak, Sárköziné Csetnek Mónikának mind az előkészületekben mind pedig az út során nyújtott segítségét.

Pató Csabáné Szebényi Éva

koordinátor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása