A Bicskei Mentőállomás is azon bázisok közé fog tartozni Magyarországon, melyeknek  eszközállományában megyénként két-három mentőállomáson tart speciális védőfelszerelést az Országos Mentőszolgálat - így készülnek a szakemberek az esetleges ebola-gyanús betegek ellátására - értesült a Bicskei Szó. 

A bicskei elhelyezés teljesen logikus a Csabdi úton működő menekülttábor miatt is. Magyarország egyáltalán nem tartozik a nagy kockázatú országok közé. A Mentőszolgálat az alacsony kockázatot még kisebbé teszi ezzel a lépésével - véli a Bicskei Szó.

Az Ebola-fertőzés kockázata jóval kisebb az olyan trópusi betegséggel való fertőződés esélyéhez képest, mint amit például a malária, a sárgaláz, a dengue-láz jelentenek – fogalmaz a tisztiorvosi szolgálat. Még azok esetében is rendkívül alacsony a megfertőződés esélye  – írják  –, akik az Ebola-járvánnyal érintett területre utaznak, ha betartják az általános higiénés előírásokat.   

Az összesen tizenkétmillió forintba kerülő ruhákat azok a speciális egységek kapják majd Bicskén is, akiket a járványgyanús esetekhez riasztanak. A táborlakókról pedig már leírtuk: a Csabdi útra érkezők egy laborleletekkel folyamatosan monitorozott csoportot jelentenek a tábor fennállásának kezdete óta. 


Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója a Bicskei Szó kérdésére elmondta: 

- Az Országos Mentőszolgálat mentőegységei eddig is rendelkeztek fertőző betegek ellátásánál szükséges, teljes védőfelszereléssel, így Bicske Mentőállomás is, de most már a legsúlyosabb fertőzés terjedésének megakadályozására alkalmas, kiegészítő védőfelszerelések is rendelkezésre állnak az ország valamennyi régiójában. Az ebolára gyanús betegek szállítása így az előírásoknak mindenben megfelelő, fertőző betegek szállítására kialakított, IV. szintű védőfelszerelésekkel ellátott, speciális mentőegységekben történik.


 ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása