Ismeretlen tettes ellen folyik a rendőrségi eljárás Váradi András alcsútdobozi polgármesterjelölt halála ügyében, akit plakátolás közben gázolt halálra egy autó a választás előestéjén. A juhászt elgázoló Mercedes vezetőjét nem gyanúsítottként hallgatták meg az ügyben.

vaindex.jpg

A tragédiáról a hivatalosan az jelent meg, hogy „egy osztrák rendszámú Mercedes típusú személygépjármű, amit egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgárságú férfi vezetett, elgázolt egy, az úttesten tartózkodó 50 éves alcsútdobozi lakost, akit a mentőszolgálat kórházba szállított. A szakszerű és gondos egészségügyi ellátás ellenére a sérült 22 óra 20 perckor életét vesztette.”

Horváth Sándor, az Együtt bicskei listavezetője azt mondta a HVG.hu-nak, hogy beszélt Váradi András feleségével, aki azt mondta, hogy a férje a saját autójával járt Alcsútdobozon plakátozni, és amikor ment haza a tanyára, lecsúszott a létra az autójáról. Megállt, hogy visszamenjen érte, ekkor gázolta el egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgár egy osztrák rendszámú autóval. Horváth arról is beszélt, hogy nem cserbenhagyásos gázolás történt, és nem direkt ütötték el Váradit.

Megkerestük az ügyben a Fejér megyei főkapitányságot. Közlésük szerint az eljárás ismeretlen tettessel szemben folyik halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétség elkövetésének gyanúja miatt. Hozzátették: „Általánosságban tájékoztatom, hogy az egyes büntetőeljárások jogi értelemben véve minden esetben ismeretlen tettessel szemben folynak mindaddig, amíg az adott eljárásban nem kerül sor gyanúsított kihallgatásra.”

Arra a kérdésre, hogy azonosították-e a Mercedes tulajdonosát, meghallgatták-e az ügyben, azt a választ kaptunk: a rendőrség a balesetben érintett valamennyi személyt azonosította és az eljárás jelen szakaszáig szükséges kihallgatások megtörténtek.

Felröppentek hírek arról, hogy a Mercedes vezetője a helyszínelést követően Ausztriába távozott, és egy olyan személy okmányaival igazolta magát a rendőröknek, aki évekkel korábban meghalt. A rendőrség szerint ez a híresztelés hamis.

Az, hogy a gázoló autó sofőrjét meghallgatták, ám egy hónappal a baleset után sincs gyanúsítottja az ügynek, azt is jelentheti, hogy végül az elhunyt felelősségét állapíthatja meg a hivatalos eljárás.

Forrás: www.168ora.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása