Tegnap délután a 14 órakor Pestre induló szerelvényre vártunk Bicske alsó B peronján. Bicske alsó az a hely, ahol számos kifogásolható dolog van jelen, de ezúttal jóról írunk.

Először is a református temető és a töltés közötti fasor sudár törzseire lett figyelmes az utazó, amikre borostyán kúszik fel - javítsatok ki, ha tévedek. Aztán arra jöttünk rá, milyen szép ez így kitisztítva, mert korábban dzsungel borította a töltés tetejét. Mivel a MÁV fizet is a városnak, a város kötelessége, hogy rendbe tartsa a területet. Igaz, hogy egy A peroni lépcsőfordulóhoz közeleső jól termő almafa is kivágattatott, de biztos oka volt ennek is, lehet, hogy a tiltott gyümölcsöt teremte évről évre....    

A temető vasút felé eső kerítését se nagyon láttuk még ilyen jól kivehetően. Éppen olyan a fazonja, mint a hajdani szovjet laktanyák kerítése, csak éppen szögesdrót és őrtornyok nem "díszítik" - miért is díszítenék -, de bizony jól kitalálták azok, akik ezt rendelték ide. Mert masszív, nem lehet otthon eltüzelni és nem veszi át a fémátvevő. Tehát biztonságos és időtálló. Reméljük, tényleg így marad.

Éppen illik ez a tiszta és rendezett látvány a temető főbejárata vonalán készülő kerítéshez, amit javarészt az egyház áll, de Bicske is támogatja. Iránymutató lehet a főbejárati oldal katolikus temető kerítésének és az egész temető állapotának javításához. 

 

 

ia 

        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása