Tegnap este volt egy bombariadó, de most zajlik a második - értesült a Bicskei Szó.  
A dolgozókat kiküldték az éjszakásokat pedig az életveszélyes fenyegetés miatt természetesen még nem engedték be. Tegnap fél 4-ig voltak kint a rendőrök, addig tartott a nagy terület tüzetes és szakszerű átvizsgálása. Most már lezárták az utcát is. Mégpedig a Kossuth utcát a Bem magasságában, ami 22 óra 43 perces odaérkezésemkor, már nem volt lezárva. Az üzem és szemszomszéd tűzoltóság előtt számos civil, és legalább öt rendőrautó kinn. Minimum hat rendőr biztosított közterületen. Mint megtudom, számos nyomozó dolgozik az adatgyűjtésen.  
Ma már kettő bombával fenyegettek. Odabenn érkezésem idején zajlik az átvizsgálás. Tegnap este másfél milliós kár keletkezett a közbeszédben jelenélvő találgatás szerint.  Tegnap is ugyanebben az időben volt a fenyegetés. 
A tűzoltóság udvarán és belső nagytermében 40-60 dolgozó várakozik esti csöndben. Az udvaron és minden teremben világítás, odabenn mosdók biztosítása, Gál István szolgálatvezető és bajtársai szemmel láthatólag mindenben segítenek, amiben csak tudnak.
Mint megtudom, a Kossut utca Bem fölötti lezáráskor a 1-es főút felől is le volt zárva ez a  szakasz biztonsági okokból. Voltak olyan dolgozók, akik éppen akkor érkeztek volna, de ők a Lidl áruház parkolójában rekedtek arra az időre. Az a parkoló 22.54 perckor természetesen már üres.
Visszafelé 22:58 perckor azt látom, hogy rendőrjárőrök a Kossuth utca - Bem utca saroknál egy fiatal, parkoló autóssal szemben intézkednek, pontosabban csakis annyit látok, hogy elemlámpával nézik át a járművet.  
A benti munka, aminek életveszélyes vagy ártalmatlan voltával kapcsolatban, főleg a kívülállók közül most még senki sem lehet okos - valószínűleg hajnalig tart, de minimum még órákig.   
 
ia      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása