Betérek egy főutcai üzletbe egy apróságért. Túl vagyunk a tranzakción, amikor a bolt gazdája azt kérdezi, vajon beszélek-e valamilyen menekültügyi vezetővel mostanában. Miért kérdezi? 

Egy google.maps-ból nyomtatott Bicske térképet tesz elém, amin az útvonaltervező kihúzta a Nagyállomás és a menekülttábor közötti útvonalat.

Elmondja, hogy napjában akár többször is bejönnek hozzá, ami nem baj, de az igen, hogy ő angolul nem tud, németül a menekültek nem beszélnek, maradt hát  a térképészeti iránymutatás.

Kedves és tisztességes dolog - mondom erre én. 

A boltos javasolja, hogy a Nagyállomáson és a Kisállomáson helyezzen ki a város vagy a tábor vagy mindkettő közösen egy iránymutató táblácskát vázlatos térképpel, hogy az ismeretlenek megtalálják menekülttábort. 

 - Nem, nem kell óriásplakát az út szélére kék alapon fehér betűkkel... - teszem hozzá magamban a boltból kijövet. 

Ki tudná azt megfizetni? 

Elég egy füzetlapnyi. 

E poszt megjelenése után pár perccel egy nyomdász írta: ha kész a térkép terve, elkészíti. A várost és a menekültügyet szívesen összehozom a nyomdászmesterrel. Mert bár érkeznek csoportok vezetéssel, a területet ismerő társakkal, de akadnak olyanok is, akik valóban rászorulnának egy fali térkép iránymutatására.   

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása