A Heti Válasz Bicskén és Vámosszabadiban járt, hogy megnézze, milyen az élet a menekülttáboroknak otthont adó településeken. Nem túl jó. A túlzsúfolt táborok a települések lakóinak és a táborlakóknak is megviselik az idegeit, utóbbiak annyival vannak könnyebb helyzetben, hogy az együttélés nekik csak egy-két hétig tart. Forrás: Szatnkóczy András Heti Válasz Fotó: Dorkó Dániel

(A Bicskei Szó információja szerint az illetékes hivatal a menekültek személyiségi jogainak tiszteletben tartása miatt nem ad belépési engedélyt a sajtónak. Én legalábbis ezért nem kaptam. Hozzáteszem, bármilyen furcsa, élhetnek az állomásokon olyan menekültek, akikről egy-egy kép kikerülése mind az ő személyes biztonságát, mind a táborokét veszélyeztethetné. Másrészt a jelen művi tématurbulenciában, amit a kampány hozott,  nem is bírnák a tábori dolgozók a folytonos táborlátogatást a szerkesztőségek részéről, de nyilvánvaló: a Hivatal azt a lelakottságot sem akarja a nyilvánosság elé tárni, amit egy kétszeres-háromszoros telt ház jelent.  Egy biztos:  az illetékes országgyűlési képviselő személyes felelőssége is Bicskén, hogy Bicske vállán ekkora teher van. Máshol, akár új helyen kell növelni átmenetileg a fogadó kapacitást, ameddig el nem kezd működni az EU és  nemzetek határzára. Ennyi. - A szerk.)  

 

A bicskei tábor bejárata

Fotó: Dorkó Dániel

 

A Tescóból a menekülttábor felé

Fotó: Dorkó Dániel

Pakisztániak az áruház árnyékában

Fotó: Dorkó Dániel

A hosszú úton elhasznált bakancs

Fotó: Dorkó Dániel

A szírek közül sokan gyerekeikkel együtt menekültek Európába

Fotó: Dorkó Dániel

Az afgánból németté lett Wahid hat év után látja újra húgát, Zainabot

Fotó: Dorkó Dániel

A vámosszabadi menekülttábor épülete

Fotó: Dorkó Dániel

Lehet, hogy a Questor csődje után Győr foci nélkül maradt, de Vámosszabadi nem

Fotó: Dorkó Dániel

A hőség elől mindenki árnyékba húzódik

Fotó: Dorkó Dániel

A vámosszabadi táborban sincs nagyon mit csinálni, mindenki fel akar férni a győri buszra

Fotó: Dorkó Dániel

Fuvarra várva a vámosszabadi tábor melletti úton

Fotó: Dorkó Dániel

A szögesdrót a bejutást nehezíti, távozni el tud, aki el akar

Fotó: Dorkó Dániel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása