Tessely Zoltán a bicskeiek építményadóját duplázta meg Csabdi lakosként bicskei polgármester korában, Pálffy Károly pedig az egyedülálló bicskei emberek hulladékszállítási díját duplázza meg, a rezsit növeli.  

Minden olyan egyedülálló ember, aki január 31-ig az Anyakönyvi Hivataltól nem szerez be igazolást és nem adja át a Zöld Bicskének, kétszer annyi hulladékért fog fizetni mint eddig. 

Egy egyedül élő ember heti hulladéktermelése 1-2 tízliteres vödörbe tett zacskó tartalma, a papírt és a műanyagot külön gyűjti, vidéken a szerves hulladékot esetenként nem oda dobja ki. 

A szemétdíj sajátságos drágító duplázását Tessely Zoltán országgyűlési képviselő vagy Pálffy Károly polgármester nem hirdették-hirdettették meg kellőképpen. Kormányrendelet az alapja? Hát éppen ezért kellett volna tisztességgel meghirdetni a bicskei népnek, mert kormányrendelet....

Egy bicskei polgár levélben kért magyarázatot a jegyzőtől, amire kezdetben egyáltalán nem válaszolt. Amikor lapunk számon kérte a "lakosságbarát" intézkedést, a polgár választ kapott az irodavezetőtől: tájékoztatták, hogy e-mailekre miért nem avagy milyen feltételekkel válaszol a hivatal. Ez is "lakosságbarát", mert e-mailben - szaktanácsom 0 Ft + ÁFA/hó - akkor és ezután le lehet írni a bicskeieknek ilyen és ehhez hasonló esetben formalevélben azt, hogy ne itt és ne így tessék mán kérdezni Józsi bácsi, hanem ajánlott levélben vagy személyesen... És máris van válasz. Milyen egyszerű!

"Tájékoztatom, hogy az email írásbelinek nem minősülő kapcsolattartási formának számít, az ügyfél személyazonosságának megállapítása - a legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírást tartalmazó email kivételével - nem lehetséges, ezért hatóságomnál emailben eljárást indítani, adatot igényelni nem lehet.

Mert azonosítás nélkül - személyes vagy meghatalmazotti azonosítás - valóban nem lehet ilyen jellegű személyes adatot szolgáltatni." - idézet a válaszból.
Mint látszik, az önkormányzat nem akarta, hogy a választói, a bicskei állampolgárok igénybe vegyék a kedvezmény lehetőségét, mert nem szólt róla egy árva szót sem a polgárainak a helyi sajtóban. A szerződésen szerepel és a jegyzőkönyvben. Máskülönben elhallgatták a lehetőséget. Szemben például a kutyasétáltatás szabályairól, vagy a hólapátolás mikéntjéről, ami a honlapon és az újságban is megjelent. A Zöld Bicske hulladékdíj duplázásáról minden olyan egyedül élőnek, aki 30 literért fizet havonta és nem hoz arról anyakönyvi igazolást, hogy egyedül él, egy árva szót sem szóltak a újságban, a város hivatalos honlapján, hirdetésben stb.
Kell a pénzünk.... Legyen miből finanszírozni a választottak javadalmazásának megduplázását?     
Hólapátolás és kutyaséta szabályai azok bizony lettek hirdetve. Erről egy szót sem szóltak. Persze, azt mondja, hogy ott van a rendeletben, ami nyilvános. Ott van a szerződésen. Az előbbi két példa, a kutyás és a hólapátos is a rendeletben volt, mégis tovább promotálták. Ezt a pénztárcánkat érintőt áremelést és engedményi lehetőségét nem verték dobra.. Szégyen. Mert tisztességtelen. Az elhallgatás is hazugság. 4200 bicskei porta közül kb. 800-an fizettek 30 literért, egyedülállóként. Az ötöd része. Elöregedett társadalmunkban ez nem olyan sok. Miért nem azokat a helyeket vizsgálják, ahol rendszerint és feszt nem fizetnek egy fillért sem - de a köztisztaság érdekében mégis mindenkiét el kell vinni és el is viszik. Igen, aki 30 literért fizetett hetente, nem mindenki él egyedül. Tetszettek volna megtalálni a módját az ellenőrzésnek, nem pedig mindenkit behúzni....  
 
Mivel az írásban kérdező, információt kérő bicskei polgárnak a válaszlevelet nem a jegyző írta alá, és nem is a nevében eljárva, nem illendő dolog az egyes szám első személy használata, mert így még azt hiszi valaki, hogy a hatósági irodavezető a hatáskör címzettje. Pedig nem, a hatáskör a jegyzőnél van.
 
A választ hiányoló olvasó levelét bemutató posztunk után megérkezett a válasz az egyedül élő,  egész életében becsülettel dolgozó bicskei állampolgárhoz. Az irodavezető alig két héttel a január 31-i igazolási határidő előtt azt is megígéri, hogy meg fogják hirdetni a kedvezmény lehetőségét vagyis azt, hogy nem kell 60 literért fizetni annak hetente, akik aki anyakönyvileg igazolja: egyedül él lakcímén.
Sajnálatos, nagyon sajnálatos, hogy a közérdekű információt így kell Bicskén kierőszakolni.  Egyetlen becsületes módja lehetne a városvezetők részéről menteni a menthetőt. 1. Január 31. helyett minimum március 31 határidőt adni 2. Meg kell hirdetni a Bicskei Újságban, a Bicskei Tévében, a Szuperinfóban vagy pedig letenni az egészről és elvetni ez átgondolatlanságot. Mondhatni: kuka.  
(Mindezt zárójelben, mert ott a lényeg. Jelenleg alig van infláció, ami a kedvező olajárnak köszönhető. Vannak olyan országok, amik a jó olajár ellenére nem rövidtávú politikai érdekeiknek rendelték alá az infláció megállítását, hanem "működtetik" azt, piacukon így is van infláció. Mert az olajár elmaradhatatlan, közelgő  emelkedése során az infláció nemzeti piaci lenyelésének, meg nem történtté tételének nagy ára lesz, lehet. Ne legyen igaza, aki ezt mondta nekem. De ebben a helyzetben egyedül élő emberek hulladékszállítását se szó se beszéd megduplázni, enyhén szólva sem fair play..)
Ugyanis az egy fős háztartás a legdrágább - ahogyan azt a Bicskei Szóban is leírta egy egyedülállók között összefőzést hirdető kedves olvasónk. Őket terheli Bicske, ami egy 300 hektáros belterületi ingatlan baráti  cég általi megvásárlása után minden cégnek eltörölte az éves telekadót.  
ia     
    

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért szóltak volna..hiszen a nemzeti együttműködés mozgatja ezt is...csuton eldöntik oszt jo napot..keresztényileg ájtatosan hazugan és most sem megy ki senki aki odavágná a kukát...egy kicsit most már visszakéne venni fideszék az arcból...unalmas a műsor..csippentsetek le a vezér focipénzeiből...
süti beállítások módosítása