A magyar oktatás mielőbbi helyrebillentését, az arról való felelős, hozzáértő gondolkodást megkövetelő bicskei lakosok csoportja érkezett a Vajda János Gimnázium elé ma reggel 8 órára. Köztük egy velem a Vajdában 89-ben végzett vén diák is eljött: "osztálytalálkozó". Megint megpróbáltunk elvarrni egy-két régi szálat. 

20160330_081350_1_1.jpg

A gimnazisták tanáraikkal 9 óráig, becsöngetésig az iskola előkertjében többek között népdalokat - Tavaszi szél vizet áraszt - énekeltek, végül hallgattak egy nagyot és közöset - ahogy az a pedagógustüntetésről is emlékezetes. A Vajda előtt mai és régi tanárok, mai és régi diákok találkoztak, de bizony érkeztek pedagógusok a Csokonai Általános Iskolából is, sőt, a környező települések sulijaiból is jöttek. (A Csokonaiban a mai napon nincs tanítás.) Szülők is voltak velünk. A régi kerítés betonjára krétával kockákat rajzoltak a tanulók, hogy ezzel is kifejezzék a magyar tanárok megmozdulásával kapcsolatos szolidaritásuk. Tanárok, diákok közös kiállása. S ha már valami kockás, akkor ott azonnal amőbázni kell - lásd képeinken. A Kossuth téren áthaladó autósok közül többen hosszan-szaggatottan dudáltak - kifejezve támogatásukat. Ők is látják, mi történik itt....   

 

ia 

 

20160330_081525_1_1.jpg

 20160330_083302.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása