Edzőterem a Tűzoltóságon

Címkék: tűzoltóság

2016.06.06. 12:28

 A Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság társalgójának felében konditerem működik. Ezt tűzoltók és tűzoltónak készülő fiatalok használhatják.  

Mint Zádori Péter tűzoltó fogalmazott:

- A mai fiatalok már nem a betonkeverő, hanem a számítógép előtt erősödnek, ezért is szükséges, hogy a tűzoltói hivatáshoz egyes helyszíneken az átlagos igénybevétel sokszorosát vagy éppen a versenyeket is jól bírjuk állóképességünkkel.

Az első gép, egy evezőpad, Borbíró Mihály elnöksége idején került erre a helyre, Polgár Viktor elnök pedig szintén támogatja a kezdeményezést. Mint Zádori Péter mondja: - Fiatalodik a tűzoltóság állománya, mindannyiunknak jó ez.  

(Közismert, hogy Bicske városában nincs nyitott konditerem. Ez sem nyitott, ez a tűzoltóké. Ismert a már 80-as évektől működő magánkézben működő testépítő klub, aminek gazdája érthető módon saját hatáskörben dönt arról, hogy ki és mikor használhatja. 

A Bicskei Tanuszoda felső szintjén konditerem létesítésére épültek helyiségek. Itt sem működik semmi, mert akkora befektetés után, amit e gépek igényelnek, jelentős bérleti díj mellett ezt működtetni csak tőkeháttérrel lehet. Az uszoda üzemeltetőjének, a városnak kellene ezt megnyitnia  a lakosság érdekében.) 

A tűzoltók különleges igénybevételt jelentő kárhelyszíneken is dolgoznak, versenyeik rendszeresek. Jó karban kell lenniük. Borbíró Mihály korábbi elnök vezetése idején nőtte ki magát  a konditerem, aminek működését, bővülését Polgár Viktor BÖT-elnök is támogatja.

Ez egy olyan hely, ahol a tűzoltó akkor erősít, amikor akar.

A gépek egy részét a menekülttábor adta át a BÖT-nek tartós használatra. A táborban raktáron voltak, adományból származtak. Vannak gépek, amit a Tűzoltóság vásárolt - ilyen a minden izmot megmozgató evezőpad  - s van, ami egy-egy tűzoltó privát tulajdona.

A fiatal, új kollégák számára is vonzó lehet a tréningterem. A hírt pedig valóban azért jó közzétenni, mert így a városban nem kizárólag káresemények és a megkülönböztető hangjelzés keretében hallanak  a bicskei tűzoltókról. 

 

ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása