Szia! Szeretném a segítségedet kérni a következő témában. Leírnám én is csak te ebben sokkal jobb vagy. A téma a zebrán való átkelés.
Tény, hogy a gyalogosnak elsőbbsége van. De ha egy autó ezt nem adja meg véletlenül, vagy készakarva, azért körülnézés nélkül ne lépjenek már az autók elé az emberek. Sokszor láttam már az utóbbi időben hasonlót, de ma hajmeresztő volt, ahogy én megállva elengedem a balról lelépő gyalogost, viszont a szemből érkező autó nem észlelte őt egy parkoló autó miatt, a néni simán nekiment az autó oldalának aki közben vészfékezett és megállt a néni előtt. A Gimi felől jöttem a Spar/DM átkelőhöz. A néni a Spar felől lépett le. Szét sem néznek! A KRESZ azt írja, hogy elsőbbsége van a gyalogosnak a zebrán, de azt is, hogy a gyalogosnak meg kell győződnie az áthaladás veszélytelenségéről, utána léphet az úttestre. Nem gondolkodik senki egy kicsit sem, a saját testi épsége, vagy élete van veszélyben! Egy pár sort megér nem?
Mottó: Sírfelirat: "Elsőbbségem volt a zebrán".

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tegyünk mellé egy ma hajnali statisztikát: háromból két kerékpáros nem volt kivilágítva annak ellenére sem, h még tök sötét volt. A közvilágítás nem mindenhol elegendő az észlelésükhöz, ráadásul kötelező a világítás. Emberek, vigyázzatok magatokra!
Szakember olvasónktól magánúton megkérdeztük, mit gondol a leírtakról: "Lelépni körülnézés nélkül, anélkül, hogy meggyőződnénk annak veszélytelenségéről, azért sem szabad, mert a jármű lehet féktávolságon belül is, és ilyenkor pedig nincs elsőbbsége a gyalogosnak."
süti beállítások módosítása