Ötödik alkalommal rendezte meg a Szegedi Tudományegyetem Ókortörténeti Tanszéke az Alföldy Géza Ókortörténeti Középiskolai Versenyt, melynek első helyét az ország különböző pontjairól érkező középiskolások közül a bicskei Vajda János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai hozták el.

 

A kétfordulós verseny első szakaszában a diákoknak saját kutatómunka alapján kellett összeállítani egy esszétanulmányt, amit a tanszék munkatársai pontoztak. Ezen eredmények alapján került a legjobb hét csapat a döntő szegedi fordulójába, ahol a tanszéken mérhették össze tudásukat. Önálló prezentáció, színes, kreatív feladatok (plakát-, rajz-, képeslapkészítés) várták a döntőbe került csapatokat, melyek teljesítése alapján a bicskei csapatot I. helyezéssel díjazták.

(A versenyről és a Vajdás diákokról kattints a galériára!)

 

A csapat tagjai: Farkas Alexandra, Gyökeres Viktória, Pádár Rita, Vigyikán Vita.

Felkészítő tanáraik: Vigyikán Attila és Vigyikánné Horák Andrea, akik nem mellesleg éppen Szegeden ismerkedtek meg és végezték el az egyetemet.

A felkészítő tanárok és a diákok a szegedi döntőben könyvjutalomban részesülhettek, s könyvtártúrán vettek részt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása