Bicske, az EU-s hátterű  Terület- és Településfejlesztési Operatív Pályázatot (TOP) nyert a piac felújítására, ami régóta várat magára.  

piarc.jpg

Az EU-s forrásból megvalósuló beruházással többek között parkolók kialakítására, a burkolt felület felújítására és fedett piactér megvalósítására is lehetőség nyílik, már amennyiben tényleg megvalósul.

Ugyanis az első sikertelenül zárult közbeszerzési eljárást követően az idén elindított második eljárásnál is gondok adódtak. A november 13-i rendes nyílt testületi ülésen már majdnem döntés született a közbeszerzési eljárás eredményéről, miszerint 497.543.695,- Ft+ÁFA ajánlati árral végezheti el a munkát a kivitekező, de az utolsó pillanatban lekerült a napirendről.

A december 11-i testületi ülésen viszont már arról döntöttek a képviselők, hogy harmadszorra is nekifut Bicske a közbeszerzési eljárás lefolytatásának, miután – a korábbi sorok fényében már nem meglepetés – sikertelen volt a második eljárás is. Az előterjesztés szűkszavúan fogalmaz, de kiderül belőle, hogy a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya az eljárásában nem támogató tartalmú tanúsítványt állított ki, eljárási hibára hivatkozva. Ezt követően az önkormányzat eredménytelennek nyilvánította az eljárást és minél gyorsabban újra akarja indítani, hiszen az EU-s költségvetési ciklus a végéhez közelít és ezzel veszélybe került a projekt megvalósulása.

Az ülésen napirend előtt elhangzott a polgármester magyarázata is, miszerint a közbeszerzést lebonyolító cég hibázott és gőzerővel folyik a munka, hogy ne vesszen kárba a pályázat. Képviselői kérdésre, miszerint sikerülhet-e időben lefolytatni az eljárást és a kivitelezést  a határidőn belül, felemás válasz érkezett.

Van rá esély, de közel sem biztos. Mindenesetre a testület egyhangúlag megszavazta a harmadik közbeszerzési eljárás megindítását és bízunk benne, hogy a piac megújulása megvalósul.

(A felelősség viselése nem került szóba
A tanácsadó munkáját a megrendelő nem kontrollálja?

A megrendelő nem ismeri a természeténél fogva nyilvános és elérhető  jogszabályt, ami alapján valami nem passzol az eljárásban?

Az összes kapcsolódó előterjesztésben, de mindegyikben felhatalmazzák a polgármestert  a nyilatkozatok stb megtételére, vagyis átruháznak mindent hozzá. Ez nemcsak formalitás. 

Tényleg senkinek nem tűnt fel, hogy hiányos?

A végén pedig mástól várják, hogy viselje a felelősséget? Nem fogja megtenni.) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása