Lehet versenyezni az önkormányzat eladó ingatlanjáért. Nem sok időt hagytak rá, alig 6 napot. Június 7-én hirdették meg a Vörösmarty utcai ingatlant és június 13. az ajánlattételi határidő.   

Mi lehet az oka a nagy kapkodásnak?
Szabályt nem sértenek, mert előírás nincs arra, hogy mennyi ideig kell pályáztatni. De a vevőnek egy összegben ki kell fizetnie legalább 24 millió forintot. Ezt az összeget nem mindenki tudja pár nap alatt előkeríteni vagyis azok a vételi szándékkal bírók vannak előnyben, akiknek a 24 millió forint 6 napon belül rendelkezésükre  áll.

Ez a tüsténkedő gyorsaság három dologra világíthat rá.
Az egyik, hogy nagyon kell a pénz az önkormányzatnak. A másik, hogy nagy versenyre nem készül az eladó, mert ismert lehet  (legalábbis az a kör), aki(k) vételi ajánlatot tesz(nek). A harmadik lehetőség szerint mindkettő benne lehet a dologban a felsoroltak közül.

Úgy tudni, hogy bérlakásnak vette meg a város az elmúlt öt éven belül, de ma már mégsem jó.
Persze, az infláció miatt bizonyára jobb áron adják el, mint vették, de ha 10 év múlva adták volna el, még többért adhatták volna. Valamint lehetett az eladáson kívül más terve is az önkormányzatnak, ha már egyszer megvették. Annak a tervnek a kiváltó oka megszűnt volna? Nocsak. 
Tegnaptól, e hét keddtől a testület ismét dolgozhat. A veszélyhelyzetben a polgármester döntött egyszemélyben. Ennek a meghirdetése is hétfői. Ez arra enged következtetni, hogy gyorsan dönteni kellett, élve a még egyszemélyes döntés lehetőségével.

http://bicske.hu/friss/elado-onkormanyzati-ingatlanMint 

Erről az ingatlaneladásról januárban már szavaztak a képviselők. Akkor még 27 millió forintra értékelték. Ennyi volt a minimum ár. (Ma már 24 millió.) Nem érkezett ajánlat februárig. Ekkor jelentkezett a Bicskei TC, hogy a KInizsi utca 49. számú ingatlant elcserélnék a Vörösmarty utcaira.  A március 4-i polgármesteri leirat szerint a Kinizsi utcai jobb lesz bérlakásnak mint a Vörösmarty utca 76. A csere szerinte "előrelépés lehet az önkormányzat  bérlakásállományának korszerűsítésében".        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása