Naponta kétszer, ugyanazt az 500 méteres szakaszt teszem meg Bicskén gyalogosan. Korán reggel mindig, majd dél felé és este is. Az ember óhatatlanul látja, hogy mennyire szemetes a járda és környéke. A hétvégén szaporodik a sörös és energiaitalos dobozokkal, hétköznap pedig vegyesen van szájmaszktól a papírzsebkendőig minden. A cigicsikkek (amik nagyon veszélyes környezetszennyezők) mindennaposak… Ha az ott lakók, nem szedik fel maguk előtt a járdáról, bizony sok, hetekig ott is marad. Néha kicsit átalakul vagy a szél odébb görgeti, másik helyet keresve a szemétnek.

img_20210625_080229.jpg
Ma viszik a szelektív szemetet. Nagyon jó látni az utcán sorakozó egységes, új szemeteseket. Azt érezteti, hogy az emberek, a maguk részéről igyekeznek megtenni amit lehet a környezetért.
Napok óta a fejemben volt, hogy ma reggel viszek magammal papírzsebkendőt és összeszedek pár műanyagflakont az útról, ahol járok. Néhány flakon már ismerős volt. Egyszerűen felvettem és a következő kirakott szelektívgyűjtőbe tettem. Én ma két flakontól és egyéb papír szeméttől fosztottam meg az utcát. Ahogy azonban felnyitottam a szemeteseket, felfigyeltem valamire. Lehetünk mi környezetbarátok, de lehetünk még ennél is jobbak. Környezettudatosak! Hogy mi a különbség? Egy kis móka: összetaposni a szemetünket!

img_20210625_080112.jpg


Szóval: gyűjtöm szelektíven összetaposva, -nyomva, -hajtogatva, -kötegelve dobom a szemetesbe, rakom a zsákba (több fér el szállításnál, kevesebb munka, kevesebb üzemanyag….)
A kukát úgy teszem ki, hogy a szemeteseknek a kezükre essen, ne kelljen forgatniuk. (Nem megköszönni kell a munkájukat, hanem elősegíteni és tiszteletben tartani)
Extra, extra: ha a flakonok kupakját pedig a gyűjtőbe dobod.

img_20210625_080136.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása